reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Relacje z wizyt lekarskich czyli co słychać u maluszka

Asiunia1988, jak masz się denerwować to może prywatnie gdzieś spróbuj iść jak masz możliwość?? NIe wiem, ale chyba nie możliwe aby dziecko się nagle zmniejszyło..hmm A jak serduszko, przepływy?

Angelikaa to dobrze że wszystko w porządku. Ja na KTG mam wizytę dzień wcześniej bo 24 :)

reklama
dokladnie, jak przeplywy, serduszko, lozysko?

moze sie zle ulozyl po prostu, ja bym sprawdzila na innym sprzecie bo tydzien niepewnosci to sporo..

Asiunia może to faktycznie jakiś błąd zawsze jakaś granica błędu niby jest...bo chyba kurczyć się nie da (nie licząc starości) przynajmniej mi nic o tym nie wiadomo. Może ta prywatna wizyta to dobry pomysł. Nie martw się na zapas, na pewno będzie dobrze ;-)
Angekikaa to super że jest ok... Jeju ja bym nie wdrapała się po tylu schodach
Jakiś czas temu ledwo na 4 piętro weszłam :p

Wszystko jest ok. Na poprzednim usg był tydzień większy niż wynika to z om a teraz dużo mniejszy. Dziewczyny z wielka chęcią, ale nie mam już do kogo iść :( U nas w mieście prywatnie przyjmuje tylko ten cham do którego chodziłam, lekarka u której byłam i inna lekarka o bardzo złej opinii :( A zanim dopcham się do kogos w mieście wojewódzkim to pewnie szybciej będzie to kolejne usg, mały ruchliwy jak zawsze, brzuch tez rośnie więc nie rozumiem tej sytuacji :(

chyba ze na ip cos nasciemniac zeby usg zrobili w ostatecznosci

zmniejszyc sie nie mogl, moze sie wiercil ostatnio i zawyzone wyszlo, na tym usg przeciez reka drgnie i od razu inny wymiar

Lekarka ma dyżur w środę, piątek i niedzielę, jak strasznie będę stresowała się zadzwonię w dzień dyżuru, powiem, że słabiej czuję ruchy i pojadę z mężem bo nie wiem czy wytrzymam do niedzieli :(

Asiunia Nie martw sie na zapas zobaczysz , ze wszystko bedzie dobrze, ja mysle, ze albo ostatnio mialas Za duze pomiary dziecka albo teraz maluch sie zle ulozyl. Dziecko sie zmniejszyc nie moglo a usg to tylko maszyna, ktora Moze sie pomylic lub lekarz, a człowiek tylko nie potrzebnie się stresuje. Kochana głowa do góry bo wszystko będzie dobrze:)

Asiunia nie denerwuj sie, pewnie mały był inaczej ułożony i błąd pomiaru. Moja mała ma główkę większa od reszty o 2tyd i mówili ze tak jest, ze to tylko sprzęt a wszystko wyjdzie po porodzie;-)

reklama
Asiunia bez stresu ja miałam podobnie jak agata320 w 33 tc dziecko miało obwód główki na 37tc. Poza tym miedzy czasie leżałam w szpitalu na patologii ciąży i pomiary powychodziły różnie, mówili ze to różnica sprzetu i ułożenia dziecka. Może ostatnio przesadziła z pomiarami... Głowa do góry Maleństwo pewnie rośnie jak na drożdżach i już niedługo będziesz je tulić całe i zdrowe! :-*

btw mam pytanko odnśnie badanie gbs. to robi ginekolog czy jak?

Do góry