reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

reakcje poszczepienne?

reklama
wiecie co?? te szczepionki i tak nie chronia w 100 % przed chorobami. Mój Kuba miał wszystkie możliwe szczepienia łacznie z dodatkowymi płatnymi a i tak zachorował na świnke i na ospe lekarka mówiła że 1% dzieci ma prawo zachorowac i mój Kuba był w tym 1%. Ale faktem jest że świnkę miał 3 dni i wcale go nie bolało az tak bardzo a ospa?? trzy krosteczki i na tym koniec wogóle się nie drapał.

jesli teraz mamy trzecie szczepienie 5w1 lub 6w1 to pozniej jest samo WZW B na przelomie 6/7 miesiaca i przerwa do 12 miesiaca, kiedy jest gruzlica, jesli blizna jest za mala
albo dopiero w 13-14 miesiacu odra+swinka+rozyczka+ospa
pozniej w 16-18 miesiacu znow 5w1 lub 6w1
i spokoj az do 6rz

siwasek pisze:
ale z tych płatnych to tylko 6w1 zwalnia z tej w 7 miesiacu - przeciw WZW B
w ulotce, kt. dostalam nawet 6w1 nie zwalnia z wzwb w 6/7 miesiacu :(
my na 3 dawke platnej idziemy 18 stycznia ;D czyli w najblizszym tygodniu

Ineczko kochana jesteś teraz wiem przynajmniej co i z czym. Czyli jezcze tylko jedna i orzerwa do 12 miesiąca ;D ;D

my wczoraj byłyśmy na drugim szczepieniu. Zuch dziewczyna nie płakała po szczepieniu, tylko z powodu czapki na głowie, czapka to wróg nr 1!
mi lekarz powiedział, że następne szczepienie za 6tyg.nastepna 5w1 i później 16-18mc.oczywiście jeżeli chodzi o szczepionki na te choroby.
wczoraj było wszystko ok, ale dzisiaj Rozalci skoczyła temp.najpierw było 37,3 a po dwóch godzinach 37,7w dupci. w pogotowiu mam czopki przeciwgorączkowe, ale zastanawiam się jeszcze, jakby bardziej jej skoczyła. co poradzicie. a i od jakiej temp. zastosowac te czopki??

Tunia 37,7 w pupie to normalnie 37,2. Nie dawaj czopka, dopiero jak będzie 38 lub więcej. Kiedy mierzysz w pupie zawsze odejmuj 5 kresek bo tam temperatura jest zawsze wyższa.

reklama
Do góry