reklama
wiecie co?? te szczepionki i tak nie chronia w 100 % przed chorobami. Mój Kuba miał wszystkie możliwe szczepienia łacznie z dodatkowymi płatnymi a i tak zachorował na świnke i na ospe lekarka mówiła że 1% dzieci ma prawo zachorowac i mój Kuba był w tym 1%. Ale faktem jest że świnkę miał 3 dni i wcale go nie bolało az tak bardzo a ospa?? trzy krosteczki i na tym koniec wogóle się nie drapał.
jesli teraz mamy trzecie szczepienie 5w1 lub 6w1 to pozniej jest samo WZW B na przelomie 6/7 miesiaca i przerwa do 12 miesiaca, kiedy jest gruzlica, jesli blizna jest za mala
albo dopiero w 13-14 miesiacu odra+swinka+rozyczka+ospa
pozniej w 16-18 miesiacu znow 5w1 lub 6w1
i spokoj az do 6rz
my na 3 dawke platnej idziemy 18 stycznia ;D czyli w najblizszym tygodniu
albo dopiero w 13-14 miesiacu odra+swinka+rozyczka+ospa
pozniej w 16-18 miesiacu znow 5w1 lub 6w1
i spokoj az do 6rz
w ulotce, kt. dostalam nawet 6w1 nie zwalnia z wzwb w 6/7 miesiacusiwasek pisze:ale z tych płatnych to tylko 6w1 zwalnia z tej w 7 miesiacu - przeciw WZW B
my na 3 dawke platnej idziemy 18 stycznia ;D czyli w najblizszym tygodniu
my wczoraj byłyśmy na drugim szczepieniu. Zuch dziewczyna nie płakała po szczepieniu, tylko z powodu czapki na głowie, czapka to wróg nr 1!
mi lekarz powiedział, że następne szczepienie za 6tyg.nastepna 5w1 i później 16-18mc.oczywiście jeżeli chodzi o szczepionki na te choroby.
wczoraj było wszystko ok, ale dzisiaj Rozalci skoczyła temp.najpierw było 37,3 a po dwóch godzinach 37,7w dupci. w pogotowiu mam czopki przeciwgorączkowe, ale zastanawiam się jeszcze, jakby bardziej jej skoczyła. co poradzicie. a i od jakiej temp. zastosowac te czopki??
mi lekarz powiedział, że następne szczepienie za 6tyg.nastepna 5w1 i później 16-18mc.oczywiście jeżeli chodzi o szczepionki na te choroby.
wczoraj było wszystko ok, ale dzisiaj Rozalci skoczyła temp.najpierw było 37,3 a po dwóch godzinach 37,7w dupci. w pogotowiu mam czopki przeciwgorączkowe, ale zastanawiam się jeszcze, jakby bardziej jej skoczyła. co poradzicie. a i od jakiej temp. zastosowac te czopki??
reklama
anineczka
królowa mrówek :P
A my za godzinke na szczepienie. Wyluzowani jak narazie, dobrze ze doktorek mieszka kilka domow od nas, nie trzeba sie spieszyc ;D