reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
Używacie jakichś kremów ujędrniających? Jeżeli tak to możecie jakieś dobre polecić. Kurczę moja skóra na brzucha zrobiła się okropna i chciałabym oprócz ćwiczen zakupić jakiś dobry krem.

Ja kupiłam sobie ostatnio balsam ujędrniający z Soraya dla kobiet po 30stce, czy działą nie wiem bo stosuje od 4 dni. Na rozstępy stosuje kolagen (dostałam w prezencie trochu) i dalej krem z Gerbera.

A ja mam takowe pytanie do mam dzieci powyżej 1 miesiąca czy dalej stosujecie w fotelikach te nakładki dla noworodków??!! Mam wrażenie że moja taka scisnieta w niej jest i juz bym wyciagnela ale nie wiem czy to bezpieczne. A nie pamietam zas jak to bylo ze starsza. Pomozecie bo zaraz jade na USG bioderek i jak ja grubiej ubiore to nie wiem czy nie bedzie jej ciasno...

Justyna ja uzywalam wczesniej z firmy AA (brazowa tuba) krem ujedrniajacy na uda; byl swietny. Teraz musze cos nowego wyprobowac, bo w Austrii ten krem jest niedostepny. Czekam na wizyte w 6 tygodniu u gina i jak da zielone swiatlo, biore sie za siebie!

Zuzia, Lenka za tydzień 3 miechy kończy i stosujemy, ale ona się urodziła mając 44cm... W zeszły poniedziałek ważyła 4500g i miała dopiero 56 cm :p Jeżeli uważasz, że Twojej ciasno, to wyciągnij to cos z fotelika :)

Do dziewczyn karmiących piersią. Do wczoraj wszystko było ok ale od dwóch dni Mały wpadł w szał ssania. I dziś bolą mnie brodawki ale to jeszcze pikuś, zaczynają mnie boleć całe piersi, tak jakby dookoła fiszbiny od stanika, piersi są ciepłe i jakieś takie obrzmiałe. Ból jest taki jak sie było nastolatką i zaczeły rosnąć piersi. To chyba najlepszy opis mojego stanu. Małyście coś podobnego? Boje się czy nie zaczyna mi się jakieś zapalenie. Dzwoniłam do poradni laktacyjnej to mnie odsyłają między poradniami i nikt nic mądrego nie mówi. I na co Ci doradcy laktacyjni:-p

Może faktycznie zaczyna Ci się zapalenie piersi. Jak Cie bola wez sobie paracetamol (apap) mozna normalnie 3 razy dziennie i kup kapuste, wsadz do lodowy i rob oklady. Zapobiegawczo nic nie zaszkodzi, a jakby faktycznie zapalenie sie zaczynalo to zdusisz w zarodku i moze unikniesz antybiotyku.

reklama
ann a jaką masz pogodę :D ??
u mnie wiatr z nad morza , 18 st na termometrze, my w bluzach i jeansach , mała ma na sobie body z długim , grubsze śpiochy (takie mięciutkie ) na to bluza z kapturem miś , do tego czapeczka , przykryta flanelką i kocykiem i jak wieje to na to zapinam na wózku taki ''futerał'' że odkryte jest tylko pod budką a tam gdzie nóżki to ma z góry zakryte tym czymś :) i chodzimy normalnie , jak pada to nie chodzę , ale normalnie śmigamy i mała wtedy najlepiej śpi :)

Do góry