reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i odpowiedzi

reklama
Używacie jakichś kremów ujędrniających? Jeżeli tak to możecie jakieś dobre polecić. Kurczę moja skóra na brzucha zrobiła się okropna i chciałabym oprócz ćwiczen zakupić jakiś dobry krem.

Ja kupiłam sobie ostatnio balsam ujędrniający z Soraya dla kobiet po 30stce, czy działą nie wiem bo stosuje od 4 dni. Na rozstępy stosuje kolagen (dostałam w prezencie trochu) i dalej krem z Gerbera.

A ja mam takowe pytanie do mam dzieci powyżej 1 miesiąca czy dalej stosujecie w fotelikach te nakładki dla noworodków??!! Mam wrażenie że moja taka scisnieta w niej jest i juz bym wyciagnela ale nie wiem czy to bezpieczne. A nie pamietam zas jak to bylo ze starsza. Pomozecie bo zaraz jade na USG bioderek i jak ja grubiej ubiore to nie wiem czy nie bedzie jej ciasno...

Justyna ja uzywalam wczesniej z firmy AA (brazowa tuba) krem ujedrniajacy na uda; byl swietny. Teraz musze cos nowego wyprobowac, bo w Austrii ten krem jest niedostepny. Czekam na wizyte w 6 tygodniu u gina i jak da zielone swiatlo, biore sie za siebie!

Zuzia, Lenka za tydzień 3 miechy kończy i stosujemy, ale ona się urodziła mając 44cm... W zeszły poniedziałek ważyła 4500g i miała dopiero 56 cm :p Jeżeli uważasz, że Twojej ciasno, to wyciągnij to cos z fotelika :)

Do dziewczyn karmiących piersią. Do wczoraj wszystko było ok ale od dwóch dni Mały wpadł w szał ssania. I dziś bolą mnie brodawki ale to jeszcze pikuś, zaczynają mnie boleć całe piersi, tak jakby dookoła fiszbiny od stanika, piersi są ciepłe i jakieś takie obrzmiałe. Ból jest taki jak sie było nastolatką i zaczeły rosnąć piersi. To chyba najlepszy opis mojego stanu. Małyście coś podobnego? Boje się czy nie zaczyna mi się jakieś zapalenie. Dzwoniłam do poradni laktacyjnej to mnie odsyłają między poradniami i nikt nic mądrego nie mówi. I na co Ci doradcy laktacyjni:-p

Może faktycznie zaczyna Ci się zapalenie piersi. Jak Cie bola wez sobie paracetamol (apap) mozna normalnie 3 razy dziennie i kup kapuste, wsadz do lodowy i rob oklady. Zapobiegawczo nic nie zaszkodzi, a jakby faktycznie zapalenie sie zaczynalo to zdusisz w zarodku i moze unikniesz antybiotyku.

reklama
ann a jaką masz pogodę :D ??
u mnie wiatr z nad morza , 18 st na termometrze, my w bluzach i jeansach , mała ma na sobie body z długim , grubsze śpiochy (takie mięciutkie ) na to bluza z kapturem miś , do tego czapeczka , przykryta flanelką i kocykiem i jak wieje to na to zapinam na wózku taki ''futerał'' że odkryte jest tylko pod budką a tam gdzie nóżki to ma z góry zakryte tym czymś :) i chodzimy normalnie , jak pada to nie chodzę , ale normalnie śmigamy i mała wtedy najlepiej śpi :)

Do góry