reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

cześć wszystkim! pisze po raz pierwszy. Jestem w 24 tyg ciąży i mam do Was pytanie odnośnie sutków. A mianowicie - wszędzie czytam że sutki w ciąży ciemnieją, a mi zrobiły sie bardzo jasne - mają tylko taką wąską ciemną otoczkę. Czy to normalne - czy powinnam powiedzieć o tym lekarzowi? dzięki za odp. :)

reklama
Witaj Sushi.

Moje brodawki w ogóle się nie zmieniły z tym wyjątkiem, że tak jak u Ciebie zrobiły się ciemne obwódki więc myśle, że spokojna głowa;) W razie co zawsze możesz o to lekarza zapytać, ale myślę ,że to nie ma znaczenia. Każdy ma inny pigment, inne hormony :)

cześć wszystkim! pisze po raz pierwszy. Jestem w 24 tyg ciąży i mam do Was pytanie odnośnie sutków. A mianowicie - wszędzie czytam że sutki w ciąży ciemnieją, a mi zrobiły sie bardzo jasne - mają tylko taką wąską ciemną otoczkę. Czy to normalne - czy powinnam powiedzieć o tym lekarzowi? dzięki za odp. :)

Mi też na początku pojaśniały, ale koło 20 tyg ciąży zrobiły się tego koloru co wcześniej. Teraz mam troszkę ciemniejsze i bardziej tkliwe sutki.

Też ćwiczę :tak:. Staram się codziennie. I też na sucho. Mnie lekarka powiedziała, że jak się podczas sikania ćwiczy to więcej bakterii się zbiera w pęcherzu i potem kicha :-( Mój B. zauważył, że mam już o wiele mocniejsze... :-)

haha to juz wiemy kiedy cwiczysz ;-):biggrin2::biggrin2::-D:-D:-p

hahahaha, dobre!!!

Ja sie przyznam, że zapominam o tym...ale to ma mi pomóc tylko w trzymaniu moczu, czy przy porodzie też? Bo to raczej zatrzymywałoby dziecko niz pomagało wydostać się na zewnątrz...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
u mnie prawa brodawka jest ciemniejsza niż lewa, i jeszcze tak pigment brzydko puścił bo wokół otoczek mam pigmentowe promyczki :/

Tak się zastanawiam. Jak się kąpie dzidzię to jak myje się buźkę? Też normalnie się wodą przemywa?
A czy pupe smaruje się codziennie czy tylko jak już jest czerwona i poparzona?

Ania, ja buźkę myłam rano i wieczorem płatkami Dzidziuś wymoczonymi w przegotowanej wodzie. A pupcię smarowałam po każdej zmianie pieluchy. Jak doszło do zaczerwienienia lub odparzenia to wtedy sudokrem. a tak do normalnego smarowanie to inny łagodniejszy kremik :)

reklama
hahahaha, dobre!!!

Ja sie przyznam, że zapominam o tym...ale to ma mi pomóc tylko w trzymaniu moczu, czy przy porodzie też? Bo to raczej zatrzymywałoby dziecko niz pomagało wydostać się na zewnątrz...

Anja wtedy to już tylko demonstracja była :-D Ćwiczę sobie jak mi się przypomni :-D :-D :-D
Mamcia silne mięśnie Kegla sprawiają, że szybciej dochodzisz do siebie po porodzie i czasami nie jest potrzebne nacinanie.

Do góry