reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

ania-aneczka co do tej poduszki, fajna sprawa.. z tym, że spotkałam się z opiniami, że zwykłe dmuchane kółko do pływania dla dzieci też się rewelacyjnie sprawdza i można już do szpitala w razie czego wziąć i nadmuchać w razie potrzeby.. a jak wytrzyma to potem dla Maleństwa do zabawy jak znalazł :-)

reklama
joasiah - ale takie ciensze też są z tych bardziej naturalnych :tak: No ja nie wiem jak po cesarce, bo ja rodziłam naturalnie i trochę się krwawiło. W domu uzywałam takich grubszych na początku.

martulka - to sie nazywa praktyczne podejście do tematu :D hehehe
widzicie - co kobitka to inaczej, ja przed tym jak zaczęłam być całkowicie tamponowa to tylko always używałam, bo ta siateczka mi pasowała, a w tych belli się czułam jakoś tak.... nie wiem, brudna??

ann- ale jak masz "tam" wszystko świerze i jeszcze ta siatka miała by sie przykleić to ja bym chyba spazmów dostała :-D Zresztą te wkłady poporodowe to one nie mają tej siateczkowej powłoki :tak:

eve - co racja to racja :tak: no podkłady właśnie z belli zamierzałam zakupić, więc się siateczki nawet nie spodziewalam hehe.. oj w ogóle się boję tego jak te okolice będą wyglądały po porodzie :szok:

Koła nie stosowałam, więc ciążo mi powiedzieć. W zasadzie na drugi dzień po porodzie już normalnie siedziałam i nie sprawiało to większych problemów.

Ja na szczeście podpaskowa jestem, więc tu nie będize problemu:p. TYch mega wielkich podpasek używałam jakieś 2,3 dni, potem krwawianie już było takie jak miesiączkowe więc używałąm normalnych podpasek. Ja zdecydowanie wole te z siateczką, kiedyś wyczaiłam w tesco, takie tescowe i są bardzo dobre a zdecydowanie tańsze od always.

reklama
Do góry