reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i odpowiedzi

ja stosuje szare mydło + vanish i jest ok, ale chyba najważniejsze to od razu namoczyć

mój w życiu nie spał na brzuszku i chyba szybko to nie nastąpi :(

SophieAnne25, pewnie czytanie czasami pomaga tylko z pewną dozą zdrowego rozsądku a mi często tego rozsądku właśnie brakuje, ale tak jak już pisałam trochę nad sobą pracuję, a pewnie to forum i konsutlacje z wami też pomogą

Ostatnia edycja:
reklama
Pytanko: czy Wy też macie lub może już miałyście problem z włosami po ciąży? Mnie od miesiąca lecą tak, że martwię się coraz bardziej. Generalnie garściami. :szok: Wiem, że to normalne, ale to chyba już za długo trwa? :-(
Może macie jakieś sprawdzone sposoby? Staram się nakładać maseczki i odżywki, ale robię to nie przy każdym myciu, bo wiadomo...czas.

k_asica83, mnie wypadały obłędnie, już miałam wizję, że będę łysa, bo mam mało włosów do tego cienkich :( ale od jakis 3 tygodni uspokoiło się, włosy nawet odrastają co widać na linii z czołem, nie wiem czy samo przeszło czy pomogły witaminy femibion vital mama i szampon dermena, teraz jak już skończyłam karmienie piersią będę stosować tabletki vitapil.

Ja już właśnie nie wiem co stosować. Póki co biorę vita miner dla kobiet w ciąży i karmiących ale to raczej za mało, żeby pomóc włosom. To raczej zaspokaja moje zapotrzebowanie. Zastanawiałam się już nawet nad szamponem takim przeciw łysieniu dla mężczyzn :-D ale jeszcze mam opory. Sama świadomość, że to jest szampon na łysienie mnie przeraża, ale chyba nie ma co czekać.

stosowałam też kiedyś vichy dercos aminexil i mnie pomogły, ale to było kilka lat temu a tym razem trochę szkoda było kasy
ale czytałam też, że po ciąży te włosy które mają wypaść to i tak wypadną bez względu na zastosowane środki, jednak próbować trzeba, może warto też podciąć trochę włosy, sama wybieram się do fryzjera tylko jakoś wybrać się nie mogę

Pytanko: czy Wy też macie lub może już miałyście problem z włosami po ciąży? Mnie od miesiąca lecą tak, że martwię się coraz bardziej. Generalnie garściami. :szok: Wiem, że to normalne, ale to chyba już za długo trwa? :-(
Może macie jakieś sprawdzone sposoby? Staram się nakładać maseczki i odżywki, ale robię to nie przy każdym myciu, bo wiadomo...czas.

Ja miałam to samo po porodzie, leciały garściami aż byłam w szoku, kupilam Belisse na włosy i paznokcie, chyba 2 opakowania zużyłam- włosy nie lecą( no tak normalnie tylko) a paznokcie mega twarde a też miałam miękkie także polecam bardzoooo:-)

Mam to samo od jakiegoś miesiaca. Najpierw zbagatelizowałam, bo wiedziałam, ze tak może byc, ale ostatnio zostaje mi garść kłaków w ręce.Jutro tez ide po Belissę. Najgorsze,że moje włosy są WSZĘDZIE i najczęściej, niestety na smoczku i buźce Zosi.

Ostatnia edycja:
reklama
Zońka z moimi włosami to samo, były wszędzie, zanim dziecko położyłam spać ściągałam swoje kłaki z jej pościeli. Ale teraz już jest ok, a pazury mam jak tipsy po tej belissie.

Do góry