reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i odpowiedzi

Powiedzcie mi do tej siateczki wkładacie normalnie surowe jabłuszko tylko jakis maly kawałek tak? I nie ma takiej opcji że ta siateczka się np może jakos otworzyć?

Ostatnio zauywazyłam że Szymek jakos tak dziwnie sztywno rączki trzyma?Tzn najczęsciej jak biorę go na ręce to wtedy zauwazyłam że ma je tak sztwyno....wczesniej chyba tak nie robił :dry:Powiedzcie mi czy mam się niepokoic czy to normalne?

reklama
justyna w siateczkę wkładam pokrojone jabłuszko, ona lepiej "działa" jak jest mocno napełnoina, raz też starłam na tarce i takie coś dałem małemu, ale za szybko sok leciał i Młode mi sie ksztusilo
co do rączek to trudno tak doradzać na odleglość, jeśli jest tak przez dłuższy czas to pokaż Małego pediatrze

aiwpa, faktycznie w smyku taka zwykła canpola 22 zeta... nie wzięłam i......dakej nie mam ;D
też piorę w 40 ,bo na większości metek tak jest:tak: ale marchewka i kupsko mi się średnio dopierają ;/

Justyna ciężko stwierdzić tak na odległość.. najlepiej spytaj się na wizycie u pediatry :tak:

Aiwpa mój na razie niekapka nie chce hihi a może ten z TT jest jakiś taki nie dla niego :dry: ja wychodzę z założenia żeby aż tak bardzo w paranoje nie wpadać a jakby się poczytało to pewnie 95% rzeczy których używamy jest niebezpieczne hehe :sorry2: ja znowu słyszałam, że lepiej aby dziecko umiało pić soczki, wodę z niekapka niż z butelki i przy niekapku szybciej dziecko nauczy się pić z normalnego kubka :tak: z tą słomką widziałam ale na razie przy moim Michale jest to sprawa raczej niebezpieczna ;-):-D

ja na razie daję z butelki picie, niekapek zakupię niedługo, ale bez nacisku. Mleko i tak będę podawać w butelce. Kubek będzie do herbatek i picia. aiwpa, te kubki ze słomkami są dla starszych dzieci, trudno się z nich pije. Borys mi pił ze słomki z kartonika przed roczkiem , ale kubek z rurką opanował jak skończył roczek.

Aiwpa, ja wprowadziłam niekapek. Wojtek pije wodę aż miło :). nie dajmy sie zwariować, przecież dziecko nie trzyma tego cały dzień w buzi... Potem kupię kubek dynamiczny Lovi i szybko pojdzie nauka picia z normalnego kubeczka.
Igor ze słomki późno nauczyl się pić, także ja sobie nie wyobrażam jak podać słomkę takiemu półroczniakowi:eek:

reklama
Do góry