reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

Doe, mam milion takich myśli i tylko zamęczam M: M...myślisz, że damy radęęę???? A on jest święcie przekonany, że tak :D także, to chyba normalne! dziewczyny dobrze mówią, że instynkt zrobi swoje i ta miłość bezwarunkowa ahhhh:))) jestem tak ciekawa tych wszystkich emocji!!! Doe głowa do góry, dajemy radę z ciążą to i damy z bobolkiem!!!

reklama
dziewczyny, tak więc idę 12. do lekarza i chciałabym wyłudzić od niego zwolnienie, tylko że na te zwolnienie mogę iść od 1 lutego dopiero. tak więc zastanawiam się żeby lekarz nie wykorzystał mnie finansowo 2 razy czy mógł by mi z przymrużeniem oka wypisać od 1 lutego do 9 lutego(wtedy mam nast wizytę).. on co wizytę bierze 100zł no i nie na rękę mi jeździć do niego 2 razy w miesiącu zwłaszcza jak w jedną stronę do niego mam 30 km - a tak by mi wypisał od 1. do 9. i wtedy już z wizyty na wizytę.. podobno tak nie można bo musi się lekarz z zusem rozliczać.. aleeee ... przecież nie musi mnie zgłaszać, na zwolnieniu by np wpisał datę 31.01.. w końcu to prywatny lekarz a nie publiczny.. więc jak myślicie.. poszedł by na to?

nadalka, szczerze mówiąc z tego co mi wiadomo to zwolnienia nie można wypisać na przód , i to na pewno nie tyle czasu... mi kiedyś lekarka robiła problem dzień wstecz wypisać bo w pracy ściemniłam że mam zwolnienie i musiałam je sobie załatwić ;p i był problem bo oni to chyba do ZUSu zgłaszają .... więc nie jestem przekonana że w ogole on by nawet jak bardzo chciał to chyba nie może ,a za wizytę nie weźmie kasy tylko wypisze i to odbierzesz.... ja tak samo będę robić , bo idę na początku lutego do mojego a jeszcze nie chce iść na L4 i jak mnie potem weźmie że chce iść to do niego zadzwonie i też będe jechać odbierać ...

Lepiej , pipo ! na głównym forum masz porady prawnika i coś tam coś tam , napisz to na pewno Ci dadzą konkretną odpowiedź :*

aaaaaaaaa to takie buty widzisz... no to trudno, wiem na pewno że będzie chciał kasę jak przyjade pod koniec stycznia, ale zapytam się go ile żeby mi ze stówą nie wyskoczył, max 5 dych mogę mu dać , bo wiesz nowy gabinet buduje i zdziera z ludzi :/

reklama
Mońcia ma rację! druczki są numerowane i niestety dla Ciebie nadalka, ale myślę że na 100% doktor na to nie pójdzie. tylko właśnie może spróbuj zagadać, ze jak tylko po zwolnienie, to może jakoś taniej czy coś?? no ale na to też nie wiem czy pójdzie...

Do góry