reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

Tak położną możemy mieć z dowolnego miejsca, ale trzeba pójść zgłosić narodzenie dziecka. Wpisują nas do zeszytu pod datą urodzenia dziecka. Potem dzwonią i umawiają się na wizytę. Obowiązkowo są 3 wizyty, ale moja się ze mną dogadała, że jedzie na wczasy i będzie tylko raz. Teraz jest obowiązek i one muszą przyjść do domu. Już nie chodzi o pomoc nam, ale zadają dużo pytań i muszą ocenić warunki w jakich mieszka dzidzia.

reklama
ja w Szczecinie zapisałam się do Szkoły Rodzenia i to bezpłatnej :). Ale dopiero tak ok. 21 tygodnia zacznę. Czyli jeszcze jakieś 6 tyg :/.

I mam do WAS kochane pytanko, czy któraś już wie czy córcię czy synkeczka nosi pod serduszkiem? :)
Pozdrawiamy :)

Kochane Macie czasami takie myśli...że nie podołacie temu wszystkiemu? Ja mam dzisiaj takie myśli i się stresuję...oglądam sobie w necie te wszystkie śliczne rzeczy do pokoików dziecięcych, ale to tylko dodatek. Życie z maluszkiem to wielkie zmiany o 180 stopni obróci się świat...

Doe damy radę:) To prawda, świat się zmieni na maxa. Nic nie będzie juz takie samo, ale będzie pięknie :) Nie bez powodu mamy taki stwór jak instynkt macierzyński :) Wszystko przyjdzie z czasem a z pomoca mężów na pewno się uda :) Wieć proszę Cię przestań się już nakręcać z samego rańca bo się wykończysz kobieto !!! :)

Damy rade! Kto inny jak nie my??! Kobiety są silne, facet może by nie podołał, ale my?
Kurde chyba muszę się wybrać do lekarza już jestem z 2tyg przeziębiona, znowu kaszle i mnie gardło boli i martwię się czy ta przewlekła choroba dzidzi nie zaszkodzi....

Kochane Macie czasami takie myśli...że nie podołacie temu wszystkiemu? Ja mam dzisiaj takie myśli i się stresuję...oglądam sobie w necie te wszystkie śliczne rzeczy do pokoików dziecięcych, ale to tylko dodatek. Życie z maluszkiem to wielkie zmiany o 180 stopni obróci się świat...

Doe, ja przy pierwszej ciąży tak miałam... pojawiły się takie myśli pod koniec II trymestru... zaczęlo mnie przerażać, że mój syn będzie zbirem, łobuzem, gangsterem:szok::szok::szok: i że ja w żaden sposób nie będę potrafiła go porządnie wychowac:no::no:

ja myślę nad opłaceniem położnej do porodu ...
o bezpłatnej szkole rodzenia nie słyszałam - możesz mi powiedzieć , czy to jest przy szpitalu ,czy gdzie czegoś takiego szukać ??

reklama
Do góry