reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pytania i odpowiedzi

Ja w czasie karmienia obcinam. Teraz miałam zagwozdkę jak butlą karmiłam, ale jak tylko zaczęłam ją znów przystawiać to nożyczki poszły w ruch :-D. Sen ma często bardzo lekki i mimo, że nie śpi w ciszy to się często sama wybudza więc obcinanie pazurków odpada ;-)

reklama
Ja obcinam cążkami dla dzieci. Z tego co wiem, nie obcina sie w szpitalu paznokci ze względu na wszędobyslkie bakterie ale w domu juz można.

my cążkami. obcinałam dosyć szybko bo strasznie się drapała.

Dzisiaj odkryłam na główce Mai łupież. Czy to może być oznaka ciemieniuchy? Co robić? Natłuszczać to jakoś czy coś? Poradźcie. Proszę...
u nas łuszczyła się po płynie do kąpieli. teraz ciałko myjemy mydełkiem, a główkę emulsją z ziaji i jest ok.

Ostatnia edycja:
powiem Wam że moją Wikule wysuszała oliwka , używam teraz balsamu Nivea do ciałka i jest aksamitne ;)

a do główki polecam olej kokosowy - czytałam o tym dużo i sama używałam jak miałam łupież , smarować i wyczesywać szczoteczką -bo to pewnie ciemieniucha ;)

mam pytanie do dziewczyn, ktore karmia piersia i pija koper, kupilam ostatnio herbatke na zwiekszenie laktacji z herbapolu, ale mala mocno po niej gazuje, nie placze przy tych bakach ale zastanawiam sie, czy ta herbatka jednak juej nie szkodzi. Czy u Was też zaobserwowałyście coś takiego? pilam wcześniej herbatke z medeli bocianek i nie bylo takich efektów

Ostatnia edycja:
aiwpa ciesz się że bączy niż jakby to miało w brzuszku siedzieć i męczyć ;) dzieci jak jedzą łykają duzo powietrza (Bo jedzą jak wygłodniałe bestie ) i wtedy to powietrze gdzieś musi wyjśc , po to się odbija , moja beka jak stary , potem przed kupką sobie popiarduje i kupe wali i jest cacy :)

Dziewczyny mozecie mi doradzic jaka chuste do kangurowania kupic dla malucha? Elastyczna czy tkana? Ostatnio zrobila sie z Kiliana straszna przylepa. Nic nie moge zrobic w domu, bo caly czas chce na rece, a wazy juz 4940g!

reklama
ania niestety nie moge zamowic z tej stronki, bo jestem w wiedniu. ale juz rozejrzalam sie za tkanymi - jak polecasz - na amazonie. ceny dwa razy wyzsze, ale niestetyy nie spodziewam sie w najblizszym czasie odwiedzin z polski. Wiec polecasz ta dluzsza na 5,4 m? Bo na amazonie jest 4,6 i 5,4 do wyboru.

Do góry