reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

Dziewczyny karmiące butelką - czy polecacie jakąś konkretną butelkę antykolkową? Używamy AVENTu ze smoczkiem 1 i mleka Bebilon Comfort, bo po NANie Lidka miała straszne zaparcia.
I zaczęły się kolki...:/
Dr Brown's ! Mam 2 i bardzo mi odpowiadają. W butelce nie tworzy się próżnia, mała łyka mniej powierza, i ma fajny mięciutki smoczek ;)

Odpadł nam dzisiaj pępek. Moje pytanie:
Jest jeszcze taka biała maź ropna, nie śmierdzi, ale nie wiem, czy mam to jakoś "doczyścić", czy jeszcze tak może być? Bo to ciężko schodzi :-D
u mnie też właśnie jest trochę ropki, pępek należy dezynfekować jeszcze tydzień po odpadnięciu, jak ta ropka nie zniknie to trzeba do lekarza wtedy..

reklama
Odpadł nam dzisiaj pępek. Moje pytanie:
Jest jeszcze taka biała maź ropna, nie śmierdzi, ale nie wiem, czy mam to jakoś "doczyścić", czy jeszcze tak może być? Bo to ciężko schodzi :-D

ja psikam octaniseptem, czyszczę tam dokładnie patyczkiem do uszu i potem jeszcze posypuję takim proszkiem dermatolem

hehe tylko tu w UK pępek się traktuje samą wodą. Przy kąpaniu normalnie się go moczy, a później osusza. No i tak robiliśmy, nie sprowadzałam z Pl żadnych octaniseptów. Nic, będziemy go dalej czyścić, mam nadzieję, że ta ropka ładnie zaniknie ;-)

U nas to samo dzisiaj odpadł i w środku ten pępuszek ma taki właśnie jakby kremowawy kolor nie wiem czy to ropka czy tak to po prostu wygląda na początku. Też czyszczę i psikam octeniseptem przy przewijaniu.

ja jutro kupuję fiolet będę miała pewność że tam wszystko będzie suche i odpadnie jak należy
zresztą nie lubię się tak babrać tam przy tym pępku że szok brrrr

dziewczyyn mam pytanie, bo nie mam pojęcia... czy to normalnie że dziecko tak wyjmuje język cały czas?
głodna nie była , picia dostała, nie wiem :confused:

reklama
Do góry