reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pytania i odpowiedzi

bóle co jakiś czas złapią , potrzyma z minute albo chwile dłużej i przechodzi....
a mam je od godzinki może...bo obudziłam się o 9 , to tak może przed 10 się coś zaczęło ...
myśle że jak się to nie rozkręci to poczekam na jakiś złoty strzał i wtedy IP , mam do szpitala autem 10 min więc wole sobie w domu to przeczekać niż tam siedzieć :-p

Zuzia do dzisiaj myślałam że jakiekolwiek objawy nigdy do mnie nie dotrą a tu nagle taka niespodzianka , gdzie jeszcze lekarz mi mówił we wtorek że najprawdopodobniej miezy 16 a 22 się coś zacznie a tu psikus :p

reklama
mońcia ja też siedzę i czekam na rozwój akcji
pytam R. czy jest zdenerwowany, a on że jeszcze nie :))
no i dobrze po co na zapas się denerwować
nic idę się wykąpać i zobaczymy co będzie dalej hihi :)

jaki tam psikus :d to Kinder Niespodzianka chce wyjść!!! :D nie będziesz się bała jechać sama autem??? lepiej taxi wezwać może kurs za friko bedziesz miała jak powiesz że do rodzącej ma przyjechać :d

nie no B. przyjedzie do domu w 15 min w razie jakby się zaczęło więc nie będę taxi brać :-p tylko czekam aż do mnie sam zadzwoni to wtedy wiem że ma czas gadać a tak mu doopy nie chce zawracać puki co a jeszcze mam kilka rzeczy do zrobienia ' na mieście ' :-D

ej dobra...bez żartów :D skurczyło mnie 10.55 potrzymało minutę , i teraz skurczyło mnie 11.09 i trzymało minutę ;D czekam na kolejne takie skurczenie ,ale to nie jest jakieś mega bolące .... jak na mocny @@@

nie no B. przyjedzie do domu w 15 min w razie jakby się zaczęło więc nie będę taxi brać :-p tylko czekam aż do mnie sam zadzwoni to wtedy wiem że ma czas gadać a tak mu doopy nie chce zawracać puki co a jeszcze mam kilka rzeczy do zrobienia ' na mieście ' :-D

ej dobra...bez żartów :D skurczyło mnie 10.55 potrzymało minutę , i teraz skurczyło mnie 11.09 i trzymało minutę ;D czekam na kolejne takie skurczenie ,ale to nie jest jakieś mega bolące .... jak na mocny @@@

mońcia ciebie to chociaż skurcze biorą jakiejś mnie nic a nic jak na razie

Ja takie skurcze właśnie jak na średnią @ wzięły a za 5 h Gosia była juz na świecie. Tylko u mnie od razu były co 10 min, za jakąś godzinę już co 5 i tak dalej już poszło:-).
Tak więc powodzenia:tak:.

u mnie chyba przepowiadacze w nocy były.. bo jak wstałam z leżenia to się uspokoiło, i bardzo nieregularnie...
Nawet nie wiem, czy to to, bo ból w krzyżu jak na @, a w podbrzuszu mocne kłucie od strony prawego jajnika i potem ból przechodził na całe podbrzusze..
no i biegunka mnie dopadła...
Poszłam spać przed 5-tą dopiero, to mnie M po 11-stej obudził:-D siedzę na piłce i czekam.... :-)

reklama
załatwiłam co miałam załatwić , z pozytywnym skutkiem ;-)

skurcze mam czasami co 14 min czasami co 10 ... hmm... B. już wie , za godzine wraca z pracy , jutro sobie już załatwił wolne zamienił się z kolegą który miał na weekend wyjeżdżać - no trudno jeżeli to nawet fałszywy alarm to mnie to nie obchodzi ...

boli mnie głowa , wkładka jednak już nie jest brązowa , nic na niej nie było ... no i czekam na dalszy rozwój

boli mnie jak na @@@ potrzyma minutę i puszcza...i z krzyża łapie też...

Do góry