reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania i odpowiedzi

no to powiem Wam że wszystkie kosmetyki mają parabeny , są to konserwanty , bez których kosmetyk szybko traci ważność , jeżeli jakaś firma ma serie bez parabenów - to jest to zaznaczone ;) są to kosmetyki z ECO CERT (certyfikat ekologiczny) itd.
pracuje w firmie YVES ROCHER i mamy kilka serii bez parabenów , reszta jest z parabenami a są zakwalifikowane do kosmetyków roślinnych ;) tak jak cała produkcja YR

uważam że jeżeli kosmetyki byłyby szkodliwe dla noworodków to by nie zostały wypuszczone na rynek , bo takie kosmetyki mają też certyfikaty ;))

a opinie na stronie tej pani co robi analizy to jest jej osobiste zdanie ;)) w internecie sobie może pisać wszystko , a taki producent jak Ziaja czy inny tam Nivea nie może sobie pozwolić żeby puścić w obieg kosmetyki które byłyby groźne dla naszych maluszków.

takie osobiste moje zdanie ;)

reklama
u nas położne w szkole rodzenia radziły żeby już teraz sobie brodawki smarować kremikiem z lanoliną i je rozciągąć :confused: to później podobno będzie mniejszy ból - więc i tak robię - a ja używam kremiku do brodawek z tej rosmanowej serii baby dream - tanioszka a bardzo fajnie nawilża bo tam praktycznie sama lanolina jest:)

Wlasnie wrocilam z seminarium na temat karmienia piersia. Tu z kolei pielegniarka dziecieca mowila, ze nie sposob "zahartowac" brodawek przed karmieniem. Owszem jezeli mamy juz teraz brodawki luszczace sie badz spekane mozna je smarowac dobrym olejem z oliwek. Ten zreszta rowniez zalecala do higieny maluszka. Odradzala wszelkich kosmetykow dla maluchow, ktore zawieraja parafine. Powiedziala, zeby zwracac uwage na sklad zawartych olejow i wybierac te na bazie olejow roslinnych.

p.s. i nawet wkladki laktacyjne zapewnia szpital!

ja zapakowałam właśnie taką paczkę 43 szt "1":tak: Na dobę idzie koło 12 szt pieluszek:tak:

ann ja bym wzieła całą
bo ja też mam tę paczkę 43 szt i biorę całą
teraz byłam u koleżanki i ona zużyła w ciągu 2 godz 4 pieluszki bo tak kupkę po torszku robiła :-D

reklama
Do góry