Pani doktor powiedziała że widzi cos ale nie ma 100% pewności czy to jest pęcherzyk powiedział również że na tym etapie beta powinna być większa kazała mi zrobić zaraz po wizycie betę i powiedziała że jeżeli beta będzie wynosić więcej niż poprzednia to szpital (podejrzenie ciąży pozamacicznej ) więc poszłam zrobiłam beta wynosiła 301 napisałam do gin zadzwoniła do mnie i powiedziała że jutro o 7 na oddział mam się położyć zapytałam ile po zabiegu będę leżeć i czy jest szansa wyjść tego samego dnia pani doktor powiedział cytuję ( nie ma takiej możliwości wyjścia w ten sam dzień bo to nie będzie zabieg tylko operacja brzuszna więc odrzec będę minimum do poniedziałku ) taka była rozmowa mnie zatkało jak powiedziała operacja dlatego niedopytywalam … wytłumacz mi po co miałabym kręcić ? Przyszłam tu po poradę innych dziewczyn więc dlaczego miałabym skłamać ?Wybacz, ale coś kręcisz, ja tego nie kupuję. Przy becie 300 lekarz nie ma prawa znaleźć pęcherzyka, bo zwyczajnie nie będzie go widać, więc nie ma żadnej podstawy do tego, żeby straszyć Cię operacją teraz zaraz.
No chyba, że pęcherzyk znaleźli poza macicą.
Tak, beta rośnie źle i nic z tego nie będzie, ale na jakiej podstawie lekarz Cię wysyła do szpitala i to w tak pilnym trybie? Bo to jest tryb pilny. Powinnaś to wszystko wiedzieć, bo powinna Ci to wytłumaczyć. Więc o co chodzi?
Oczywiście, że się da. Masa jest takich przypadków.
reklama
NiebieskookaEM
Fanka BB :)
Pamiętaj o swoich prawach w szpitalu.Pani doktor powiedziała że widzi cos ale nie ma 100% pewności czy to jest pęcherzyk powiedział również że na tym etapie beta powinna być większa kazała mi zrobić zaraz po wizycie betę i powiedziała że jeżeli beta będzie wynosić więcej niż poprzednia to szpital (podejrzenie ciąży pozamacicznej ) więc poszłam zrobiłam beta wynosiła 301 napisałam do gin zadzwoniła do mnie i powiedziała że jutro o 7 na oddział mam się położyć zapytałam ile po zabiegu będę leżeć i czy jest szansa wyjść tego samego dnia pani doktor powiedział cytuję ( nie ma takiej możliwości wyjścia w ten sam dzień bo to nie będzie zabieg tylko operacja brzuszna więc odrzec będę minimum do poniedziałku ) taka była rozmowa mnie zatkało jak powiedziała operacja dlatego niedopytywalam … wytłumacz mi po co miałabym kręcić ? Przyszłam tu po poradę innych dziewczyn więc dlaczego miałabym skłamać ?
Zapytaj też o metotrexat, czy jest możliwość ( w razie gdyby byli nastawieni w 100% na operacje), a jak nie, to niech Ci wszystko wytłumaczą dlaczego.
Będziesz miała spokojniejsza głowę
Lady Loka
Gdzie to coś widziała?Pani doktor powiedziała że widzi cos ale nie ma 100% pewności czy to jest pęcherzyk powiedział również że na tym etapie beta powinna być większa kazała mi zrobić zaraz po wizycie betę i powiedziała że jeżeli beta będzie wynosić więcej niż poprzednia to szpital (podejrzenie ciąży pozamacicznej ) więc poszłam zrobiłam beta wynosiła 301 napisałam do gin zadzwoniła do mnie i powiedziała że jutro o 7 na oddział mam się położyć zapytałam ile po zabiegu będę leżeć i czy jest szansa wyjść tego samego dnia pani doktor powiedział cytuję ( nie ma takiej możliwości wyjścia w ten sam dzień bo to nie będzie zabieg tylko operacja brzuszna więc odrzec będę minimum do poniedziałku ) taka była rozmowa mnie zatkało jak powiedziała operacja dlatego niedopytywalam … wytłumacz mi po co miałabym kręcić ? Przyszłam tu po poradę innych dziewczyn więc dlaczego miałabym skłamać ?
Oczywiście, ze beta powinna być wieksza, ale to nie jest wskazanie do operacji.
Ja bym poszła jutro jeszcze do innego lekarza zamiast do szpitala i zobaczyła drugą opinię.
Dziękuję napewno zapytamPamiętaj o swoich prawach w szpitalu.
Zapytaj też o metotrexat, czy jest możliwość ( w razie gdyby byli nastawieni w 100% na operacje), a jak nie, to niech Ci wszystko wytłumaczą dlaczego.
Będziesz miała spokojniejsza głowę
Nie pamiętam już dokładnie gdzie ona mówiła zobaczę co powiedzą w szpitalu a czy mogę nie zgodzić się na tą operację ?Gdzie to coś widziała?
Ja bym poszła jutro jeszcze do innego lekarza zamiast do szpitala i zobaczyła drugą opinię.
aspekt
Leżałam w szpitalu z kobietą, która wypisała się na żądanie z cp, bo w tym szpitalu nie podawano metotreksatu i pojechała do innego (w tym samym dużym mieście). W pierwszym szpitalu usilnie twierdzili, że potrzebna jest operacja i że najprawdopodobniej się skończy wycięciem jajowodu, kompletnie nikt jej nic nie mówił o leczeniu mtx, sama to znalazła i ustaliła, że w tym drugim szpitalu jej podadzą. Udało się i była później w ciąży.
aspekt
Tak, ale musisz mieć jakiś plan, gdzie będziesz leczyć się dalej, bo już długo chodzisz z tą ciążą. Beta jest mała, ale gdzieś się ta ciąża już od miesiąca przyczepila. Pytaj wprost o podawanie leku zamiast operacji. Mów, że chcesz mieć dzieci i zachować jajowody. W szpitalu trzeba być twardym i prosić o rozmowy z lekarzem prowadzącym lub ordynatorem.Nie pamiętam już dokładnie gdzie ona mówiła zobaczę co powiedzą w szpitalu a czy mogę nie zgodzić się na tą operację ?
U
użytkownik 218
Gość
Gdzie to coś widziała?
Czytać się nie da tych twoich wypocin. Co ty wgl doradzasz dziewczynie... medycynę ukończyłaś? Tragedia.
Lady Loka
istnieje opcja "ignoruj". I jeżeli uwazasz, że zachowanie jajowodu i uniknięcie operacji to wypociny, to zawsze możesz jej uzyć.Czytać się nie da tych twoich wypocin. Co ty wgl doradzasz dziewczynie... medycynę ukończyłaś? Tragedia.
Konsultacja z innym lekarzem nigdy nie jest złą opcja. Zwłaszcza w momencie, kiedy Autorka sama nie wie, co się dzieje.
reklama