reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Niski przyrost Beta HCG w ciągu 48 h zawsze oznacza to samo ????

reklama
Koniecznie to kontroluj, niskie przyrosty mogą (ale oczywiście nie muszą!) oznaczać ciążę pozamaciczną. Czy badałas progesteron?
Powiedziała też, że te przyrosty nie są tragiczne a to, że bolą mnie piersi i mam mdłości to dobre znaki, więc tak jak zaleciła nie tracę nadziei ❣️

Niestety nie udało się, ciąża biochemiczna. Krwawienie miałam 22.09. już wszystko się wyczyściło i dostałam zielone światło na kolejne starania.
Mam nadzieję, że teraz się uda 😍

Witam. Ostatnia miesiączkę miałam 10.09.2022, stosowalam lek Cyclo-progynova po problemach z miesiaczkowaniem po cc w marcu 2021. Test zrobiłam 17.10 wyszedł pozytywny, tego samego dnia wykonano mi USG na którym została potwierdzona ciaza, widoczny pęcherzyk. 22.10 powtórzono USG dalej widoczny tylko pęcherzyk, w tym dni też wykonałam badanie beta hcg - wynik 8326,83 mlu/ml, beta powtórzona dziś czyli po 48h. Wynik 12768.48 wg kalkulatorów wzrostu poziomu beta hcg nizszy niż norma. Czy w tym tyg ciąży (wg kalendarza 6 tydzień skończony) jest sens powtarzać jeszcze raz betę? Proszę o pomoc ponieważ Nie mam możliwości w tym momencie konsultacji że swoim lekarzem. Czy jest jakieś prawdopodobieństwo że dzieje się coś niepokojącego z ciąża?

Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagłada ale sytuacja wygląda tak. W kwietniu ostatnia miesiączka nie pamiętam kiedy, do zaplodnienia doszło ostatniego kwietnia na 1 maja. Beta w piątek 09 czerwca 28870, dziś 14 czerwca 74704, wiec przyrost za mały, kalkulatora wynika 46,6%. Druga beta robiona z zalecenia lekarza po wczorajszej wizycie. Na wizycie dowiedziałam się, że jest pęcherzyk i coś się tam rozwija, ale jest niewyraźne i całe zamazane i nie widać serduszka. Wizyta kolejna w piątek, jest szansa że pojawi się serduszko, pomimo niskiego przyrostu? Bo to już 7 tydz.. czy raczej mam się nastawiać na szpital?

Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagłada ale sytuacja wygląda tak. W kwietniu ostatnia miesiączka nie pamiętam kiedy, do zaplodnienia doszło ostatniego kwietnia na 1 maja. Beta w piątek 09 czerwca 28870, dziś 14 czerwca 74704, wiec przyrost za mały, kalkulatora wynika 46,6%. Druga beta robiona z zalecenia lekarza po wczorajszej wizycie. Na wizycie dowiedziałam się, że jest pęcherzyk i coś się tam rozwija, ale jest niewyraźne i całe zamazane i nie widać serduszka. Wizyta kolejna w piątek, jest szansa że pojawi się serduszko, pomimo niskiego przyrostu? Bo to już 7 tydz.. czy raczej mam się nastawiać na szpital?
Zasadniczo to nie wiesz kiedy zostałaś „zapłodniona” . Czy wiesz kiedy była owulacj? Monitorowałaś cykl? Beta po wartości 1000 już nie leci w takich ekstremalnych % to raz, jeśli nie monitorowalaś cyklu to mogła się owulacja przesunąć i de facto ciąża jest młodsza niż wychodzi z miesiączki

reklama
Chociaż tak się teraz zastanawiam to przy takiej becie to serce już powinno być, myślałam, że widzę 7470 a nie 74tys…

reklama
Do góry