Myślę, że jak wreszcie dostaniesz dobre mleko to wszystko się unormuje jeszcze przed 4 miesiącem. Będą i kupki i jedzenie i spokojne dziecko i zrelaksowana mama. Teraz masz tyle stresu, że masz prawo być zagubiona, bezsilna, sfrustrowana... Pamiętaj, że jesteś dobra mama, bo robisz wszystko, by twojemu dziecku było lepiej. Trzymam za was kciuki [emoji110][emoji110][emoji110]To brzmi strasznie .... mam jednak cicha nadzieje ze to minie kolo 4 go mca,ze to jednak niedojrzały układ trawienny
reklama
Nutramigen jest gorzki i dlatego dziecko odmawia. Przeważnie wprowadza się go stopniowo do mleka które je a y przyzwyczaiło się do smaku. Czasem trzeba mocno dziecko przeglodzic, by zjadło nutramigen. A czasem jak dziecko zje trochę, no boi się bólu, a zobaczy, że go nie ma po zjedzeniu, to zaczyna jeść. Nie zrażaj się, że narazie nie chce go jeść. Ta zmiana potrwa. Może być jeszcze tak jak u mojej córki. Ona nutramigenu nie tolerowała i dostała neocate. To mleko jest najbardziej gorzkie. Ale działa cuda. Podaje się go skrajnym wcześniaków jak mają problemy.Tylko ze on mi nie chce pepti jeść bo jest niedobre. A nutramigen jeszcze gorszy.... On woli wogóle nie jeść niż go zjeść . Jedynie malutkie porcje aby zaspokoić pierwszy głód.
Magdalenka16
Fanka BB :)
Twoja córka bez problemu jadła nutramigen i później neocate?Nutramigen jest gorzki i dlatego dziecko odmawia. Przeważnie wprowadza się go stopniowo do mleka które je a y przyzwyczaiło się do smaku. Czasem trzeba mocno dziecko przeglodzic, by zjadło nutramigen. A czasem jak dziecko zje trochę, no boi się bólu, a zobaczy, że go nie ma po zjedzeniu, to zaczyna jeść. Nie zrażaj się, że narazie nie chce go jeść. Ta zmiana potrwa. Może być jeszcze tak jak u mojej córki. Ona nutramigenu nie tolerowała i dostała neocate. To mleko jest najbardziej gorzkie. Ale działa cuda. Podaje się go skrajnym wcześniaków jak mają problemy.
KaJa8414
Z Nutra jest tak, że najpierw go dzieci nie chcą a potem nie chcą się odzwyczaic
Znam tylko takie przypadki gdzie był problem najpierw wprowadzić a potem odzwyczaić nutra
Znam tylko takie przypadki gdzie był problem najpierw wprowadzić a potem odzwyczaić nutra
Twoja córka bez problemu jadła nutramigen i później neocate?
Nutramigenu Helenka nie mogła. Póki była malutka jadła neocate, ale tylko sporadycznie, bo ja karmiłam swoim mlekiemTwoja córka bez problemu jadła nutramigen i później neocate?
Magdalenka16
Kiepsko.. dalej nie chce jeść. Daje tylko tyle ile o sam chce zjeść bo każda próba "wmuszenia" kolejnych mililitrow konczy sie płaczem. Na porcje jest to 70 ml albo 60 ml a czasami 50 ml co 3 godziny. Dobowo uzbiera się jakieś 500 600 ml w porywach do 670 ml. A poza tym jest pogody uśmiecha się śpi nawet ladnie tylko kupki ie robi codziennie. Dzisiaj nie było. Raz czy dwa razy stękał aleniezbyt mocno i nic nie poszło. Podczas karmienia czasami przebiera nóżkami jakby chial puścić bąka i czasami udaje mu się to. Ogólnie mało pruta w ciągu dnia. Chyba kumuluje je w brzuszkuMagdalenka16 co u Was?
A na jakim mleku się skończyło? Dobrze, że śpi i jest radosny. Inaczej byłoby całkiem źle.Kiepsko.. dalej nie chce jeść. Daje tylko tyle ile o sam chce zjeść bo każda próba "wmuszenia" kolejnych mililitrow konczy sie płaczem. Na porcje jest to 70 ml albo 60 ml a czasami 50 ml co 3 godziny. Dobowo uzbiera się jakieś 500 600 ml w porywach do 670 ml. A poza tym jest pogody uśmiecha się śpi nawet ladnie tylko kupki ie robi codziennie. Dzisiaj nie było. Raz czy dwa razy stękał aleniezbyt mocno i nic nie poszło. Podczas karmienia czasami przebiera nóżkami jakby chial puścić bąka i czasami udaje mu się to. Ogólnie mało pruta w ciągu dnia. Chyba kumuluje je w brzuszku
Magdalenka16
Na razie daje bebiko. Czekam do czwartku bo mam jechać do pediatry i będzie ważony i lekarz zobaczy czy przybrał coś. Może i coś przybierze ale lekarz nie widzi jak wygląda jego karmienie ile zjada na porcje. Wczoraj sam z siebie zjadł strasznie mało i na śpiąco go trochę dokarmiłam to chociaż dodatkowe 60 ml zjadł! W nocy budzi się czesciej ale zjada po 50 ml 40 ml. Nad ranem wybudział się i stękał poplakiwal chciał kupę zrobić bo wczoraj nie bylo. Ale nie mógł zrobić sam. Juz nie mogłam patrzeć i mu pomogłam nóżki do brzuszka przycisnelam i poszło. Ale nie była jakoś twarda strasznie.. to też nie jest normalne może od tych zaparć nie je... chodzę do 3 lekarzy i dalej poprawy nie ma.
reklama
Jak w nocy się częściej wybudza to może znaczyć, że nadrabia brakujące ilości z dnia. Dzieci karmione piersią tak mają, może na mm też. Czyli nie dajesz jednak żadnego mleka specjalnego typu pepti czy neocate? Czemu tak?Na razie daje bebiko. Czekam do czwartku bo mam jechać do pediatry i będzie ważony i lekarz zobaczy czy przybrał coś. Może i coś przybierze ale lekarz nie widzi jak wygląda jego karmienie ile zjada na porcje. Wczoraj sam z siebie zjadł strasznie mało i na śpiąco go trochę dokarmiłam to chociaż dodatkowe 60 ml zjadł! W nocy budzi się czesciej ale zjada po 50 ml 40 ml. Nad ranem wybudział się i stękał poplakiwal chciał kupę zrobić bo wczoraj nie bylo. Ale nie mógł zrobić sam. Juz nie mogłam patrzeć i mu pomogłam nóżki do brzuszka przycisnelam i poszło. Ale nie była jakoś twarda strasznie.. to też nie jest normalne może od tych zaparć nie je... chodzę do 3 lekarzy i dalej poprawy nie ma.