reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prawo kobiet w 2009/10 roku

reklama
kochane a jak ze mna?
ja pracuje od października i to połowy i od połowy kwietnia juz na zwolnieniu ... i ciekawa jestem ile mi sie nalezy jak to bedzie liczone? 3 miesiace brane i podzielic na 3 ? no nie wiem ...

U mnie z tego wynika, że wzięli 8 miesięcy i podzielili na 12! Chodze cała w nerwach już 2 dzień

kochane a jak ze mna?
ja pracuje od października i to połowy i od połowy kwietnia juz na zwolnieniu ... i ciekawa jestem ile mi sie nalezy jak to bedzie liczone? 3 miesiace brane i podzielic na 3 ? no nie wiem ...

Jesli moja kadrowa nie klamala(a z drugiej strony dlaczego mialaby to robic) to wynika, ze Tobie wezma pod uwage miesiace pazdziernik 2008 do marzec 2009 i wyciagna srednia z tych miesiecy, czyli z szesciu...

kilolek przeciez to jest chore jak mogli wziasc z 8 i podzielic przez 12!!!

Babeczki a ja mam takie pytanie czy jak pracowalam do marca od pazdziernika na pol etatu to czy to prawda ze zus podciaga kwote z pol etatu do calego minimalnego i z tego liczy kase do maciezynskiego??

Wiecie przez jaki czas zus bedzie nam placil kase..przez 6mcy macierzynskiego a jak bede chciala isc na wychowawczy to tez dostane kase??

Z tego co ja wiem, to bierze sie srednia z ostatnich 12 przepracowanych miesiecy. Jesli nie ma sie 12 miesiecy to srednia z tylu ile sie ma, czyli np jesli pracowalo sie 6 pelnych miesiecy to dzieli sie na 6. Ja wlasnie tak mialam. Pracuje pelnych 8 miesiecy - w kwietniu bylam tydzien na zwolnieniu i pensje dostalam 100%.

Z tego co ja wiem, to bierze sie srednia z ostatnich 12 przepracowanych miesiecy. Jesli nie ma sie 12 miesiecy to srednia z tylu ile sie ma, czyli np jesli pracowalo sie 6 pelnych miesiecy to dzieli sie na 6. Ja wlasnie tak mialam. Pracuje pelnych 8 miesiecy - w kwietniu bylam tydzien na zwolnieniu i pensje dostalam 100%.
ja pracuję 7 lat i zamiast 1300 mam dostawać 600. Nie wiem jak im to wychodzi. Przez 3 miesiące płacił mi zus, czyli tak jakbym n ie pracowała, a reszte dostawałam normalna pensję.

Wiecie przez jaki czas zus bedzie nam placil kase..przez 6mcy macierzynskiego a jak bede chciala isc na wychowawczy to tez dostane kase??

z tego co wiem to pol etatu chyba sie nei wlicza
a kto ci powiedzial ze macierzyński 6 miesiecy trwa?
przy pierwszym dziecku 18
przy drugim 20
a blizniakach chyba 26 (nie pamietam)
a wychowawcze starasz sie oddzielnie i to zalezy od przydodu na rodzine nie moze chyba przekroczyc 500 pare zł czy cos takiego i dostajesz chyba 400 zl

reklama
Do góry