reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prawo kobiet w 2009/10 roku

nei wiem gdzie pisac a chodzi mi o paszport/dowód dla Pawla wiec pisze tu ....

a wiec...

chce jechac z nimm na 2 tyg do Anglii ... i potrzebny mi Dowód/Paszport ... i teraz moje pytanie... co ?? co lepiej ? wiem ze dowód za darmo ale czy dla takiego malucha wyrobia? a paszport trzeba zmieniac co roku u takich ?? jak to jest bo wiem ze kilka mam to robiło wiec prosze o wszytskie informacjie jakie papiery i czy oboje rodzice musza byc <chyba tak> itp ...
:)

Kasia z tego co pamiętam to dowód za darmochę a paszport płatny chyba 30 zł i co roku trzeba nowy
jeśli nie wyjeżdżasz poza teren unii europejskiej to ja proponuje dowód

reklama
Kasia z tego co pamiętam to dowód za darmochę a paszport płatny chyba 30 zł i co roku trzeba nowy
jeśli nie wyjeżdżasz poza teren unii europejskiej to ja proponuje dowód
no wlasnie tylko Anglia

a no i jeszcze jade z moim bratem <14 lat> czy orientujecie sie czy bedzie jakis problem z tym ze on pod moja opieka ?

Ja też leciałam z 15 letnim bratem w wakacje. Po pierwsze zadzwoniłam na lotnisko do Katowic czy coś jest potrzebna ( młody wiadomo ma inne nazwisko ) i pani powiedziała że takie oświadczenie od mojej mamy ( wyrażam zgodę na lot mojego syna.... w dn.... lotem nr... linii .... z moją córką ..... podpis mojej mamy czytelny i nr kontaktowy do niej i nie zapomnieć o kierunkowym +48..) i faktycznie w Katowicach kazali pokazać. Natomiast wylatywaliśmy z Brukseli i nikt nie umiał powiedzieć co i jak więc zadzwoniłam do ambasady belgijskiej w Warszawie i tam też kazali mieć takie oświadczenie w j. angielskim. Co prawda w Brukseli nie sprawdzali ale jak trzeba to lepiej mieć z sobą. Dowiedz się w ambasadzie:-):-):-). Mam nadzieję że trochę pomogłam

ja też leciałam z 15 letnim bratem w wakacje. Po pierwsze zadzwoniłam na lotnisko do katowic czy coś jest potrzebna ( młody wiadomo ma inne nazwisko ) i pani powiedziała że takie oświadczenie od mojej mamy ( wyrażam zgodę na lot mojego syna.... W dn.... Lotem nr... Linii .... Z moją córką ..... Podpis mojej mamy czytelny i nr kontaktowy do niej i nie zapomnieć o kierunkowym +48..) i faktycznie w katowicach kazali pokazać. Natomiast wylatywaliśmy z brukseli i nikt nie umiał powiedzieć co i jak więc zadzwoniłam do ambasady belgijskiej w warszawie i tam też kazali mieć takie oświadczenie w j. Angielskim. Co prawda w brukseli nie sprawdzali ale jak trzeba to lepiej mieć z sobą. Dowiedz się w ambasadzie:-):-):-). Mam nadzieję że trochę pomogłam

dzieki wielkie :)

Kasiula faktyczni lepiej dowód miec , my wyrabialismy paszport. Potrzebny był akt urodzenia małego , wypełnione druki, wplata oczywiscie i obecnosc obojga rodzicow.
nie wiem jak to jest z dowodem , na ile jest wazny

Do góry