reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prawo kobiet w 2009/10 roku

Moje biuro rachunkowe ktore obsluguje firmę w ktorej pracuje nie wysłało do zus mojego podania o dodatkowy urlop macierzynski 2 tygodnie, tak więc macierzynski mam zaplacony do konca marca, a za urlop z pracy od 14 kwietnia do konca kwietnia. Gdybym się nie dopatrzyla ....

reklama
Dziewczyny jak to jest z tym płatnym wychowawczym? My się niby łapiemy, mąż ma własną działalność ale rozliczenie z 2008 roku pozwala nam uzyskać te dodatkowe pieniążki ;D a z 2009 roku już nie :) (dobrze ze biora pod uwagę rok 2008). Narazie z US wzięłam "zaświadczenie o wysokości dochodów uzyskanych przez członków rodziny w roku kalendarzowym..............". Wychowawczy zaczyna mi się chyba 22 czerwca. Mam teraz uzyskać zaświadczenie z ZUS od kiedy zakłąd pracy odprowadza składki itd...na to się czeka ok 2-3 tyg a jest ważne msc czyli muszę już teraz do nich męża wysłać (pytanie czy potrzebne jest specjalne podanie itp?). Od zakładu pracy też muszę zaświadczenie, ze udziela mi wychowawczego....ze jestem zatrudniona.....itp. Mam też papiery, które muszę uzupełnić i jka bede miała te dwa zaświadczenia mogę wszytsko złożyć. Pytanie? Coś jeszcze?

Nie wiem czy nie będę miała zwolnienia od lekarza tym samym wychowawczy przesunąłby mi się.

to wszytsko co piszesz jak w 2008 roku mialas 2 prace to z dwóch zaswiadczenie trzeba ze nie pracujesz jak cos badz swiadectwo pracy, a no i pity za 2008 rok do wgladu... i wpełniony druk przynajmnije u mnie ... a no i w maju maz chcial złozyc ale kazali przyjechac w czerwcu ... nie wiem co za roznica a wychowawczy od 10 czerwca mam ;]

Dziewczyny jak to jest z tym płatnym wychowawczym? My się niby łapiemy, mąż ma własną działalność ale rozliczenie z 2008 roku pozwala nam uzyskać te dodatkowe pieniążki ;D a z 2009 roku już nie :) (dobrze ze biora pod uwagę rok 2008). Narazie z US wzięłam "zaświadczenie o wysokości dochodów uzyskanych przez członków rodziny w roku kalendarzowym..............". Wychowawczy zaczyna mi się chyba 22 czerwca. Mam teraz uzyskać zaświadczenie z ZUS od kiedy zakłąd pracy odprowadza składki itd...na to się czeka ok 2-3 tyg a jest ważne msc czyli muszę już teraz do nich męża wysłać (pytanie czy potrzebne jest specjalne podanie itp?). Od zakładu pracy też muszę zaświadczenie, ze udziela mi wychowawczego....ze jestem zatrudniona.....itp. Mam też papiery, które muszę uzupełnić i jka bede miała te dwa zaświadczenia mogę wszytsko złożyć. Pytanie? Coś jeszcze?

Nie wiem czy nie będę miała zwolnienia od lekarza tym samym wychowawczy przesunąłby mi się.

a dostajesz z mopsu na dziecko 68zl??bo jesli tak to dostaniesz i te 400zl na wychowawczym...z tego co wiem to zaswiadczenie z zusu ma byc za 2008 ze sie skladki opdrowadzalo a nie za caly okres pracy..tak Kasiulla pisala...strasznie dlugo na to musisz czekac...Jakis wniosek tez w mopsie se wypelnia ale to chyba na miejscu mozna zrobic..

to wszytsko co piszesz jak w 2008 roku mialas 2 prace to z dwóch zaswiadczenie trzeba ze nie pracujesz jak cos badz swiadectwo pracy, a no i pity za 2008 rok do wgladu... i wpełniony druk przynajmnije u mnie ... a no i w maju maz chcial złozyc ale kazali przyjechac w czerwcu ... nie wiem co za roznica a wychowawczy od 10 czerwca mam ;]

Kasia a Ty kiedy idziesz skladac papiery?

a dostajesz z mopsu na dziecko 68zl??bo jesli tak to dostaniesz i te 400zl na wychowawczym...z tego co wiem to zaswiadczenie z zusu ma byc za 2008 ze sie skladki opdrowadzalo a nie za caly okres pracy..tak Kasiulla pisala...strasznie dlugo na to musisz czekac...Jakis wniosek tez w mopsie se wypelnia ale to chyba na miejscu mozna zrobic..

nie dostaje nic narazie, ja sie kompletnie w tym nie orientuje ile i kiedy bede dostawac ... ;D

TO już masz te wszytskie zaświadczenia i papiery? Bo wiem, ze one są ważne tylko 1 msc i dlatego ja się dopiero za to zabieram (mam nadzieje ze nie za późno)!

TO już masz te wszytskie zaświadczenia i papiery? Bo wiem, ze one są ważne tylko 1 msc i dlatego ja się dopiero za to zabieram (mam nadzieje ze nie za późno)!
tak mam wszytsko juz od tygodnia bo maz chcual zlozyc ale baba kazala w czerwcu przyjechac... a wydawalo mi sie ze to tzreba miesiac wczesniej :] zreszta papiery beda wazne wszystkie ;p a na papier z zusu tydzien czekalam

reklama
a do ZUS składałaś jakieś podanie, czy przyszłaś i powiedziałaś ze jest ci potrzebne zaświadczenie, tylko jakie? jak go nazwać?
taki druk daja i tzreba wypełniać jak bedziesz miala pelna nazwe pracodawcy od kiedy do kiedy pracujesz tzn w 2008 roku regon i nip pracodawcy <i chyba swoj> nie pamietam to na miejscu wypełnisz i zdasz

Do góry