Kasiiula
mamusia Pawełka :)
yh szkoda bo to na 3 sie dzieli
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
na reke ... a ja ci powiem ze wychowawcze brałam ja i to moje papiery było trzeba przedstawic czyli:Ale właściwie wychowawczy - jeślibym musiała iść (na razie teściowa się zaoferowała do opieki nad małą) - wtedy tylko pensja męża jest dzielona na 3. Dobrze myślę? A dzielą to, co on dostaje na rękę czy brutto?
ale ta zapomoga to we wszystkich gminach jest?
Ja mam pytanko jakbym posżła na zwolnienie po ustniu zatrudnienia to kto by mi płacił przez pierwszy miesiąc? pracodawca czy od razu zus?
I jeszcze jedno - czy wiecie moze jak to jest z ubezpieczeniem kredytu na wypadek utraty pracy? BO ja płace takie ubezpieczenie coś koło 30zł, no a umowa mi się zaraz kończy, może mogliby mi odroczyc spłaty co? czy to tylko jakies zwolnienia grupowe obejmuje?
Ja mam pytanko jakbym posżła na zwolnienie po ustniu zatrudnienia to kto by mi płacił przez pierwszy miesiąc? pracodawca czy od razu zus?
U Ciebie daja az 1500zl jednorazowej zapomogi na dziecko??i nie bardzo kumam to :jak ci sie bedzie nalezec to jeszcze mozesz starac sie o jednorazowa zapomoge z tytułu urodzenia dziecka <1500zł> rodzinne <68zł- 1 dziecko na drugie ok.90zł> no i wychowawcze pozniej 400zl
nei wiem czy nie pokrecilam czegos i czy mnei zrozumialas :d jak cos pisz pytaj do wychowawczego trzeba duzo wiecej papierow z pracy itp itd jak cie zainteresuja napisze dokladniej