A
aga4444
Gość
nie rozumiem z tym urlopem ja mam 26 dni na wychowawczy chce iść do końca roku to ile ja tego urlopu mam?? bo nie wiem:-zawstydzona/y:Dziewczyny podanie o wychowawczy normalnie piszemy bez jakis zbędnych ceregieli
"Proszę o udzielenie urlopu wychowawczego w związku z wychowywaniem dziecka od dnia...... do dnia......."
Jak ktoś chce iśc na krótszy wychowawczy to niech napisze taką datę jaką chce.
Ja np narazie zlozylam takie podanie- o wychowawczy zloze pozniej jak podejmę dezyzje :-)
W związku z urodzeniem córki (Malwina W. ur.12.11.2009 r.) proszę o udzielenie:
- fakultatywnego urlopu macierzyńskiego w wymiarze 2 tygodni (14 dni), który wchodzi w życie 01.01.2010 r.
- zaległego urlopu wypoczynkowego w wymiarze 20 dni roboczych
- 2 dni wolnych z tytułu opieki nad dzieckiem zgodnie z art. 188 k.p
Jak ktoras idzie na caly wychowawczy to skladacie podanie o urlop zaległy oraz bieżacy , bo inaczej przepadnie za te 3 lata, ja na wychowawczy bede szla tylko ewentualnie na 3 miechy (do konca wakacji) dlatego wykorzystam bieżacego urlopu kawalek, kawalek mi przepadnie za czas przebywania na wychowawczym., a reszta urlopu za 2010 rok bedzie mi sie nalezec proporcjonalnie do czasu przepracowanego.
Czyli za okres czerwiec-lipiec-sierpien kiedy to bede na wychowawczym urlop mi przepadnie. Dopiero jak wroce do pracy we wrzesniu to bede miala urlop za wrzesien-pazdziernik-listopad- grudzien.