reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prawo kobiet w 2009/10 roku

A ja mam pytanie czy jak macierzynski z urlopami za 2009 itd trwa np do lipca i chce isc po nim na wychwawczy to ile dni urlopu z 2010 r. mi przysługuje, za cały 2010 r czyli 26 dni czy tylko do lipca? Kurczę jestem zielona w tym temacie.
ja wlasnie myslalam ze do okresy lipca w twoim przypadku ale jak poszlam wypelniac papiery itp to okazalo sie ze za caly rok czyli u ciebei 26 dni

reklama
Jak dobrze Olica, ze jestes.
Wlasnie mialam pytac jak pisac o te 2 dodatkowe tygodnie, i juz znalazlam odpowiedz. Zapytam tylko, czy o urlop wypoczynkowy musze pisac juz teraz, czy pod koniec macierzynskiego?
Moja kadrowa do tej pory nie poinformowala mnie do kiedy mam macierzynski. Ja urodzilam 6.11, wiec mi wychodzi na to, ze 20tyg uplywa 25.03, a warz z tymi dodatkowymi 2 tygodniami to macierzynski mam do 8.04 wlacznie. Mozesz sprawdzic, czy dobrze licze?
Jesli tak to o wypoczynkowy pisze od 9.04, tak?

Jak dobrze Olica, ze jestes.
Wlasnie mialam pytac jak pisac o te 2 dodatkowe tygodnie, i juz znalazlam odpowiedz. Zapytam tylko, czy o urlop wypoczynkowy musze pisac juz teraz, czy pod koniec macierzynskiego?
Moja kadrowa do tej pory nie poinformowala mnie do kiedy mam macierzynski. Ja urodzilam 6.11, wiec mi wychodzi na to, ze 20tyg uplywa 25.03, a warz z tymi dodatkowymi 2 tygodniami to macierzynski mam do 8.04 wlacznie. Mozesz sprawdzic, czy dobrze licze?
Jesli tak to o wypoczynkowy pisze od 9.04, tak?
po macierzynskim urlop zaległu 2 dni na opieke dla dziecka o ile ty bierzesz nie maz... no i urlop bierzacy i dopiero wychowawcze .... ale niech olica powie dokladniej ocb :)

Royanna o urlop zaległy napisz teraz ,a o bieżący o ile idziesz na wychowawczy napisz pod koniec macierzyńskiego.

Justi tzn nie ma konieczności żeby już o zaległy pisać, ale ja tak zrobiłam żeby pracodawca wiedział wcześniej.

Dzieki dziewczyny. Tak zrobie. O urlop zalegly napisze juz teraz, bo mam az 47 dni do wykorzstania. A potem napisze jeszcze o bierzacy z tego roku. Na wychowawczy niestety nie moge isc, bo nie damy rady finansowo. A szkoda...

Dzieki dziewczyny. Tak zrobie. O urlop zalegly napisze juz teraz, bo mam az 47 dni do wykorzstania. A potem napisze jeszcze o bierzacy z tego roku. Na wychowawczy niestety nie moge isc, bo nie damy rady finansowo. A szkoda...
ja myślałam, że mam sporo zaległego bo 30 dni, ale ty mnie przebijasz :)))

reklama
Royanna jak nie idziesz na wychowawczy to zostaw sobie trochę urlopu bieżącego (oczywiście jesli chcesz :-) ), bo jak wykorzystasz cały bieżący (26 dni lub 20 zależy ile masz stazu pracy) to jak wrócisz jeszcze w tym roku do pracy to nie zostanie ci ani jeden dzień wolnego.
A jak będą święta to być może chciałabyś mieć jakiś dzien wolny między świętami a nowym rokiem.

Do góry