reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prawo kobiet w 2009/10 roku

:tak:Mam do Was pytanie co do becikowego.:tak:
Czy ja potrzebuje zaśwadczenia tzn . mój B że nie pobiarał wcześniej beta z MOPS-u ? (ja no i mały należymy do gimny a B. do miasta czyli mopsu)Myślałam,że to się pisze ośwadcznie i tyle( ważne to dla mnie bo mój B. nie ma kiedy sie wybrać tam bo ciągle w pracy :-( dlatego nawet się za to nie wzieliśmy) NO i jak ja mam 1 zaswiadczenie od lekarza to jak bede potrzebować o rodzinnego to skąd wezme jak dam im je wczesniej do wniosku o becikowe? :confused:

reklama
:tak:Mam do Was pytanie co do becikowego.:tak:
Czy ja potrzebuje zaśwadczenia tzn . mój B że nie pobiarał wcześniej beta z MOPS-u ? (ja no i mały należymy do gimny a B. do miasta czyli mopsu)Myślałam,że to się pisze ośwadcznie i tyle( ważne to dla mnie bo mój B. nie ma kiedy sie wybrać tam bo ciągle w pracy :-( dlatego nawet się za to nie wzieliśmy) NO i jak ja mam 1 zaswiadczenie od lekarza to jak bede potrzebować o rodzinnego to skąd wezme jak dam im je wczesniej do wniosku o becikowe? :confused:

Do rodzinnego nie jest potrzebne zaswiadczenie od lekarza. Tylko do becikowego. Ja dostalam z mopsu oswiadczenie do wypisania przez A. On w domu wypisal, podpisal a ja zlozylam z kompletem dokumentow.

Kasiiula a kiedy wracasz do pracy, bo urodziłaś w tym samym dniu co ja?
Mnie 15 kwietnia kończy się cały macierzyński (wniosek mam już w domu, tylko musze zawieźc). Mam jeszcze 26 dni zaległego urlopu więc końcem maja około 24 mam zacząc pracę. Cały czas jestem rozdarta czy nie wziąxc do końca wakacji wychowawczego:nerd:

no ja tez liczylam do 15 kwietnia macierzynki a pozniej zaległy urlop nie pamietam ile mi go zostalo bierzacy urlop i 2 dni na dziecko wiec mysle polowa maja wyjdzie ... musze isc zeby mi policzyli ale w taki mroz nigdzie sie nei ruszam a pozniej biore wychowawcze wlasnie do konca wakacji bo pozniej chce do żłobka o ile miejsce bedzie bo nie mam komu dac pilnowac a pozatym kwestia finansowa nie pozwoli mi wiecej siedziec na wychowawczym

Madziu w sumie by wyszlo ci 3 miesiace wiec zastanow sie a dzidzia zawsze wiecej odchodwana

Kasiiula a kiedy wracasz do pracy, bo urodziłaś w tym samym dniu co ja?
Mnie 15 kwietnia kończy się cały macierzyński (wniosek mam już w domu, tylko musze zawieźc). Mam jeszcze 26 dni zaległego urlopu więc końcem maja około 24 mam zacząc pracę. Cały czas jestem rozdarta czy nie wziąxc do końca wakacji wychowawczego:nerd:

no ja tez liczylam do 15 kwietnia macierzynki a pozniej zaległy urlop nie pamietam ile mi go zostalo bierzacy urlop i 2 dni na dziecko wiec mysle polowa maja wyjdzie ... musze isc zeby mi policzyli ale w taki mroz nigdzie sie nei ruszam a pozniej biore wychowawcze wlasnie do konca wakacji bo pozniej chce do żłobka o ile miejsce bedzie bo nie mam komu dac pilnowac a pozatym kwestia finansowa nie pozwoli mi wiecej siedziec na wychowawczym

Madziu w sumie by wyszlo ci 3 miesiace wiec zastanow sie a dzidzia zawsze wiecej odchodwana

Ja też urodziłam 12.11 i też myslę o wychowawczym do konca wakacji....

A te przepisy dzialaj wstecz?? Jest jakis okreslony czas w ktorym trzeba to wykorzystac??

Do ukończenia przez dziecko 1 roku życia.

reklama
Do góry