dziewczyny a ja mam pytanie jeszcze do tego calego becikowego i zaswiadczenia..przeczytalam przed chwila na bb ze aby dostac beikowe trzeba miec to zasw od gina i tylko dostana te babki co chodzily panstwowo do gina..czy to prawda???bo jak tak to jakas paranoja
reklama
Kasiiula
mamusia Pawełka :)
dziewczyny a ja mam pytanie jeszcze do tego calego becikowego i zaswiadczenia..przeczytalam przed chwila na bb ze aby dostac beikowe trzeba miec to zasw od gina i tylko dostana te babki co chodzily panstwowo do gina..czy to prawda???bo jak tak to jakas paranoja
zastwiadczenie terzba miec a je wypełnic moze albo twoj gin albo lekarz odbierajacy porod ale mysle ze lekarze w to bawic sie nie beda i beda odsylac do ginów naszych wiec musisz miec i to dotyczy od 1.11.09 i nie wazne czy rodzisz we wrzesniiu i teraz zglaszasz sie po porstu tzreba miec do tych papierkow wszytskich dodatkowy o tym leczeniu i panstwowy i prywatny ma to wypisac ZA DARMO !!!! wiec nie za kase... ja dzis tak samo bylam u gina po l4 myslalam ze za wizyte bede musiala placic ale od miejsca mi polozna wypisala i nie placilam ... i za ten druk tez nie mam zamiaru placic tylko nie wiem bo ja slyszalam ze to oni maja zapewnic te druki itp a OLCIA pisala ze z MOPSU trzeba wziasc samemu wiec z tym nie wiem dokladnie
katarzyna1983
Fanka BB :)
moja gin - prywatnie chodze - powiedziala ze nie ma problemu i ona wystawi w razie czego...
moja gin - prywatnie chodze - powiedziala ze nie ma problemu i ona wystawi w razie czego...
dziewczyny dzwonilam do mojego MOPSU we Wroclawiu i babka mi powiedziala ze zaswiadczenie o opiece od 10tc jest wymagane od wszystkich kobiet co skladaja wniosek po 1.11 wniosek mozna sciagnac ze str minesterstwa,lub wzasc z mopsu lub lekarz zapewnia taki wniosek...a to ze chodzi sie prywatnie nie ma znaczenia!!!wiec najlepiej zadzwoncie do swoich MOPSOW i sie dowiedzcie jak u Was jest:-)
MONIA-AREK
Fanka BB :)
Ja tydzien temu na wizycie wziełam ten wniosek od gina swojego, a prywatnie chodze. Podpisał sie, wspisał od ktorego tyg do niego chodze i reszte kazał mi wypisac. Takze kazdy ginekolog powinien miec u siebie juz to wydrukowane.
ja jak dotrwam do pon(bo wtedy tez mam wizyte)to wezme to zasw..uspokoil mnie ten tel do mopsu bo przynajmniejw iem na czym stoje a nie ciagle sprzeczne info odnosnie tego wniosku...
Monia a wpisalas sobie tam na gorze date wystawienia zasw??i ten wniosek co masz od gina jest takie same jak to z ministerstwa?? oto to zasw http://www.mpips.gov.pl/userfiles/F...nych/wzor_rozporzadzenie_minister_zdrowia.doc
Monia a wpisalas sobie tam na gorze date wystawienia zasw??i ten wniosek co masz od gina jest takie same jak to z ministerstwa?? oto to zasw http://www.mpips.gov.pl/userfiles/F...nych/wzor_rozporzadzenie_minister_zdrowia.doc
reklama
D
dziunka24.
Gość
Ja tydzien temu na wizycie wziełam ten wniosek od gina swojego, a prywatnie chodze. Podpisał sie, wspisał od ktorego tyg do niego chodze i reszte kazał mi wypisac. Takze kazdy ginekolog powinien miec u siebie juz to wydrukowane.
A moj powiedzial, ze nie zostal przez nikogo poinformowany i on oficjalnie nic nie wie o zadnym zaswiadczeniu! Dla niego to jest straszna bzdura, ale oczywiscie, jak przyniose druk to mi wystawi.