reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prawo kobiet w 2009/10 roku

dziewczyny a ja mam pytanie jeszcze do tego calego becikowego i zaswiadczenia..przeczytalam przed chwila na bb ze aby dostac beikowe trzeba miec to zasw od gina i tylko dostana te babki co chodzily panstwowo do gina..czy to prawda???bo jak tak to jakas paranoja:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
dziewczyny a ja mam pytanie jeszcze do tego calego becikowego i zaswiadczenia..przeczytalam przed chwila na bb ze aby dostac beikowe trzeba miec to zasw od gina i tylko dostana te babki co chodzily panstwowo do gina..czy to prawda???bo jak tak to jakas paranoja:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

zastwiadczenie terzba miec a je wypełnic moze albo twoj gin albo lekarz odbierajacy porod ale mysle ze lekarze w to bawic sie nie beda i beda odsylac do ginów naszych wiec musisz miec i to dotyczy od 1.11.09 i nie wazne czy rodzisz we wrzesniiu i teraz zglaszasz sie po porstu tzreba miec do tych papierkow wszytskich dodatkowy o tym leczeniu i panstwowy i prywatny ma to wypisac ZA DARMO !!!! wiec nie za kase... ja dzis tak samo bylam u gina po l4 myslalam ze za wizyte bede musiala placic ale od miejsca mi polozna wypisala i nie placilam ... i za ten druk tez nie mam zamiaru placic tylko nie wiem bo ja slyszalam ze to oni maja zapewnic te druki itp a OLCIA pisala ze z MOPSU trzeba wziasc samemu wiec z tym nie wiem dokladnie

moja gin - prywatnie chodze - powiedziala ze nie ma problemu i ona wystawi w razie czego...

dziewczyny dzwonilam do mojego MOPSU we Wroclawiu i babka mi powiedziala ze zaswiadczenie o opiece od 10tc jest wymagane od wszystkich kobiet co skladaja wniosek po 1.11 wniosek mozna sciagnac ze str minesterstwa,lub wzasc z mopsu lub lekarz zapewnia taki wniosek...a to ze chodzi sie prywatnie nie ma znaczenia!!!wiec najlepiej zadzwoncie do swoich MOPSOW i sie dowiedzcie jak u Was jest:-)

Ja tydzien temu na wizycie wziełam ten wniosek od gina swojego, a prywatnie chodze. Podpisał sie, wspisał od ktorego tyg do niego chodze i reszte kazał mi wypisac. Takze kazdy ginekolog powinien miec u siebie juz to wydrukowane.

Tak Gosiu pojadę na Strzegomską.

No i widzicie ?
Minister Kopacz mówi, że nas to nie dotyczy a MOPS uważa , że dotyczy.
CYRK !!!

Tak czy siak ja jutro biorę to żaswiadczenie dla świętego spokoju.

Ola a mozesz porownac jak jutro wezmiesz ten wniosek z mopsu czy to taki sam jak na str ministerstwa??wzor tego ze str jest w moim poprzednim poscie...

reklama
Ja tydzien temu na wizycie wziełam ten wniosek od gina swojego, a prywatnie chodze. Podpisał sie, wspisał od ktorego tyg do niego chodze i reszte kazał mi wypisac. Takze kazdy ginekolog powinien miec u siebie juz to wydrukowane.

A moj powiedzial, ze nie zostal przez nikogo poinformowany i on oficjalnie nic nie wie o zadnym zaswiadczeniu! Dla niego to jest straszna bzdura, ale oczywiscie, jak przyniose druk to mi wystawi.

Do góry