reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prawo kobiet w 2009/10 roku

dziewczyny a ja mam pytanie jeszcze do tego calego becikowego i zaswiadczenia..przeczytalam przed chwila na bb ze aby dostac beikowe trzeba miec to zasw od gina i tylko dostana te babki co chodzily panstwowo do gina..czy to prawda???bo jak tak to jakas paranoja:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
dziewczyny a ja mam pytanie jeszcze do tego calego becikowego i zaswiadczenia..przeczytalam przed chwila na bb ze aby dostac beikowe trzeba miec to zasw od gina i tylko dostana te babki co chodzily panstwowo do gina..czy to prawda???bo jak tak to jakas paranoja:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

zastwiadczenie terzba miec a je wypełnic moze albo twoj gin albo lekarz odbierajacy porod ale mysle ze lekarze w to bawic sie nie beda i beda odsylac do ginów naszych wiec musisz miec i to dotyczy od 1.11.09 i nie wazne czy rodzisz we wrzesniiu i teraz zglaszasz sie po porstu tzreba miec do tych papierkow wszytskich dodatkowy o tym leczeniu i panstwowy i prywatny ma to wypisac ZA DARMO !!!! wiec nie za kase... ja dzis tak samo bylam u gina po l4 myslalam ze za wizyte bede musiala placic ale od miejsca mi polozna wypisala i nie placilam ... i za ten druk tez nie mam zamiaru placic tylko nie wiem bo ja slyszalam ze to oni maja zapewnic te druki itp a OLCIA pisala ze z MOPSU trzeba wziasc samemu wiec z tym nie wiem dokladnie

moja gin - prywatnie chodze - powiedziala ze nie ma problemu i ona wystawi w razie czego...

dziewczyny dzwonilam do mojego MOPSU we Wroclawiu i babka mi powiedziala ze zaswiadczenie o opiece od 10tc jest wymagane od wszystkich kobiet co skladaja wniosek po 1.11 wniosek mozna sciagnac ze str minesterstwa,lub wzasc z mopsu lub lekarz zapewnia taki wniosek...a to ze chodzi sie prywatnie nie ma znaczenia!!!wiec najlepiej zadzwoncie do swoich MOPSOW i sie dowiedzcie jak u Was jest:-)

Ja tydzien temu na wizycie wziełam ten wniosek od gina swojego, a prywatnie chodze. Podpisał sie, wspisał od ktorego tyg do niego chodze i reszte kazał mi wypisac. Takze kazdy ginekolog powinien miec u siebie juz to wydrukowane.

Tak Gosiu pojadę na Strzegomską.

No i widzicie ?
Minister Kopacz mówi, że nas to nie dotyczy a MOPS uważa , że dotyczy.
CYRK !!!

Tak czy siak ja jutro biorę to żaswiadczenie dla świętego spokoju.

Ola a mozesz porownac jak jutro wezmiesz ten wniosek z mopsu czy to taki sam jak na str ministerstwa??wzor tego ze str jest w moim poprzednim poscie...

reklama
Ja tydzien temu na wizycie wziełam ten wniosek od gina swojego, a prywatnie chodze. Podpisał sie, wspisał od ktorego tyg do niego chodze i reszte kazał mi wypisac. Takze kazdy ginekolog powinien miec u siebie juz to wydrukowane.

A moj powiedzial, ze nie zostal przez nikogo poinformowany i on oficjalnie nic nie wie o zadnym zaswiadczeniu! Dla niego to jest straszna bzdura, ale oczywiscie, jak przyniose druk to mi wystawi.

Do góry