Ja wiem, ze nalezy taki wniosek dostarczyc najpozniej 1 miesiac przed koncem macierzyskiego.
A jak to jest jak jest sie np na stanowisku kierowniczym...Na moje miejsce przyjeli inna osobe, nie na zastepstwo, normalnie. Oprocz tego pracuje tylko jedna osoba na caly etat i 1 osoba na 1/2 etetu. Jak ja zloze wniosek o prace np na 9/10etatu(to mozliwe?) to zmienia mi stanowisko??? Troche glupio ze sprzedawcy awansowac na kierownika, potem urodzic i zostac znowu sprzedawca...
A wiem, ze jak nie otworzy firma drugiego punktu to moga mnie zwolnic bo mam umowe na czas oznaczony. Choc niby moj kiero regionalny zapowiada ze mam sie nie martwic...ze bede miec prace, ale to nie on jest zagrozony.
Myślę, że nie mogą cię przesunąc znowu na sprzedawce (to byłaby degradacja), chyba, że będą sie chwytac niewiadomo jakich tłumaczen, że skoro Ty obniżasz wymiar czasu pracy to to koliduje np z czasem pracy kierownika i takie tam.
Ze przy obniżonym czasie pracy nie będziesz w stanie wykonywac swoich obowiązków itd.
Co innego jak zmniejszysz wymiar do 1/2 etatu, ale jak o godzinkę krócej dziennie to moim zdaniem nie mają co się brac za przesuwanie na inne stanowisko.
Jak by mi coś takiego zrobili to poszłabym do sądu.