reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poznajmy się :)

reklama
Paulettah Witaj :-) Gratuluje bliźniaków! Tyle szczęścia za pierwszym razem, musiałaś zasłużyć:-)
martatarczynska Cześć:-) To możemy sobie piąteczkę przybić. Ja mam Wojtka- 10 miesięcy i 2 tygodnie :-) Będzie wesoło:-)

Hej, gapa jestem bo od razu zaczelam pisac na glownym watku i dopiero teraz zauwazylam, ze jest osobny do powitan :szok:
A wiec jeszcze tu. Mam na imie Ania, mam 33 lata, mieszkam w wlkp. Mam 3,5 roczna corke, ktora urodzilam przez planowe cc w 38t4d. Teraz maly brzdac chodzi juz do przedszkola. O 2.ciaze staralismy sie 10mcy i gdy juz chcialam odpuscic, zobaczylam dwie krechy na tescie.
Po urodzeniu corki przerwalam dzialanosc zawodowa, mialam wrocic po zaaklimatyzowaniu sie dzieciecia w przedszkolu (zaczela chodzic w marcu) ale widac zycie mialo inne plany. Takze zajmuje sie domem, ogrodem i psem :-)
Pozdrawiam!

Tutti ja w pierwszej ciąży do końca 7 miesiąca nie zwolniłam tempa i nic mi nie było -wszyscy krzyczeli "nie skacz! Nie podnoś rąk do góry!!! Itd" a mój lekarz mowil -"żyj tak jak żyłaś i nie stwarzaj sztucznego środowiska swojemu dziecku. Jak byłaś aktywna to dalej bądź bo w takim organizmie dziecko zostało poczęte i w takim powinno sie rozwijać . " Oczywiście nie miałam żadnych dolegliwości takze mogłam sobie pozwolić na wiele :) ale wiadomo, ze każdy organizm jest inny a czasami lepiej chuchać na zimne niż potem żałować!!! Trzeba to sobie w głowie poukładać i zrobić tak zeby sobie i dziecku nie zaszkodzić. Ja jutro zaczynam 10 tydzień i nic w moim życiu sie nie zmieniło -oprócz tego, ze cześciej zwalam obowiązek noszenia Zuzi na męża, bo jednak 10kg plus np fotelik samochodowy to juz niezły ciężar. A reszta bez zmian[emoji6] pewnie cieżko Ci wysiedzieć w miejscu jak byłaś aktywna... Ale czasami trzeba:)

Sierpniowa -bedzie wesoło -oj bedzie!!! Różnica 18 miesięcy to hardcore, ale damy radę!!;) my planowaliśmy drugie dziecko ,ale nie myśleliśmy ze uda sie w pierwszym miesiącu starań ;p w kazdym razie jest czas, żeby sie psychicznie przygotować na Armagedon !!:) hehe damy rade:) Zuzia 26 lipca konczy roczek:) a Wojtek kiedy???

Oj dziewczyny podziwiam!! Napdawde hardcor!! Moja ma teraz 24mies i mi sie wydaje ze to bedzie masakra a co dopiero u was :p wszyatkie damy rade bo czego dla dzieci sie nierobi :-)

Trzeba sie cieszyć ze sie udało:) tyle sie teraz słyszy o niepłodności i problemach z poczęciem:/ wsród majblizszych znajomych i sąsiadów mam przydlady- to bardzo smutne :(

Czyli tak nie do końca będę sama podwójną mamą :) U Was dziewczyny przy tak małej różnicy wieku też dużo dużo pracy :) Ale co tam, damy radę :)))

Sierpniowa -bedzie wesoło -oj bedzie!!! Różnica 18 miesięcy to hardcore, ale damy radę!!;) my planowaliśmy drugie dziecko ,ale nie myśleliśmy ze uda sie w pierwszym miesiącu starań ;p w kazdym razie jest czas, żeby sie psychicznie przygotować na Armagedon !!:) hehe damy rade:) Zuzia 26 lipca konczy roczek:) a Wojtek kiedy???

Wojtek z 3 sierpnia :-) My chcieliśmy zacząć się starać po wakacjach. Dziwnym trafem wyszło szybciej :-D

reklama
Gratuluje!:) Ty załatwiłaś temat za jednym razem :)
Moi rodzice wychowali 6 dzieci i dali rade. Nie było lekko ale teraz niemal wszyscy sa dorośli i jak sie zjeżdżamy na obiad to jest super wesoło;) 5 wnucząt i 6 w drodze:)) i to jeszcze nie jest ostatnie słowo:) teraz maja wielka radość bo rodzina jest duża i naprawdę duuuuzo sie dzieje :)

Do góry