Właśnie jak jeździmy do moich rodziców (co prawda bardzo rzadko, i tylko na jedną góra dwie noce) to wydaje mi się grzeczniejszy. Ale widzę że on po prostu ma taki charakter, to mały furiat. Boję się tylko żeby z czasem nie przerodziło się to w jakieś zaburzenia. Od początku był wyjątkowy.@DropKick a nie masz możliwości wyjechać do kogoś na parę dni? Do mamy, kuzynki, ciotki, przyjaciółki? Zobaczysz, jak w innym miejscu zachowa się Twój synek i sama odetchniesz. Choć pewnie boisz się, że będzie jeszcze gorzej, ale kto wie, może własnego syna nie poznasz?
Co do odpieluchowania, mój ma 16 miesięcy prawie i nawet o tym nie myślę jeszcze. Wiem, kiedy dziecko daje sygnały, że jest gotowe, ale u mojego tego nie ma jeszcze. Nocnika też nie posiadamy i nie wiem czy jakiś mini znajdę. Mój syn ma taką drobniutką dupkę, że w każdy normalny by wpadł
reklama
ZielonaMamma
Fanka BB :)
No to nie powie, że głodny czy zmęczonyTak, mówi. Sssss jak wąż i chrum chrum jak świnka
Nie no takie podstawowe potrzeby to wiem kiedy, przecież jestem jego mamąNo to nie powie, że głodny czy zmęczony
ZielonaMamma
Ja się bardzo cieszyłam, jak zaczęli sygnalizować głód. Córka to już w ogóle szybko, bo jej drugie słowo to było "am am" czasami bym się nie spodziewała, że godzinę po solidnym posiłku ma ochotę na kolejny.Nie no takie podstawowe potrzeby to wiem kiedy, przecież jestem jego mamą
Ty jesteś z dzieckiem 24/7?
Tak, od półtora rokuJa się bardzo cieszyłam, jak zaczęli sygnalizować głód. Córka to już w ogóle szybko, bo jej drugie słowo to było "am am" czasami bym się nie spodziewała, że godzinę po solidnym posiłku ma ochotę na kolejny.
Ty jesteś z dzieckiem 24/7?
ZielonaMamma
Przy takim zaangażowaniu to ciężko być ciągle dobrym rodzicem też powinnaś mieć czas dla siebie. I to nie z dzieckiem śpiącym za ścianą, bo wtedy i tak się nasłuchuje, czy przypadkiem się nie obudziło i nie płacze.Tak, od półtora roku
To akurat prawda, ale nie mam innej możliwościPrzy takim zaangażowaniu to ciężko być ciągle dobrym rodzicem też powinnaś mieć czas dla siebie. I to nie z dzieckiem śpiącym za ścianą, bo wtedy i tak się nasłuchuje, czy przypadkiem się nie obudziło i nie płacze.
gorzka.kawa
wiem, ze temat stary, ale czy udało Ci się skutecznie odpieluchowac dziecko?To akurat prawda, ale nie mam innej możliwości
U mnie córka kończy właśnie dwa latka. Nocnik był od jakiegoś czasu w polu widzenia, były okresy ze chciała usiąść, potem nie i tak roznie. A pewnego ranka pokazał, ze siada i w sumie od 3 dni nakładam pieluszkę tylko na spacer, drzemke i do spania. Od 2 dni jest wszystko super, sama wola na nocnik. Kupę robi juz od ponad tygodnia. Tylko dziś mieliśmy jedna wpadkę z sikaniem, i wczoraj tez jedna.
Moze z doswidczenia powiesz jak to jest z tymi wpadkami? Kiedy sie skończą? i czy jeśli pieluszka po drzemce czy po nocy nadal mokra to mam rozumieć, ze tu jeszcze nie jest gotowa na całkowite zdjęcie pieluszki?
Z góry dziękuje jeśli uda Ci sie odezwać
reklama
Papillonek1980
reklama
Podziel się: