reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

ale Lenka zaszalała ;-) , mój Kuba dzisiaj postanowił się trochę poczołgać albo pełzać ,nie wiem jak to nazwać ale najbardziej podobały mu się dźwięki jak "szurał" dłonią po parkiecie :-D, a do tego rośnie mi podrywacz :tak: najpierw była fizjoterapeutka podczas kontroli takie uśmiechy jej puszczał że szok ,a do potem babci w kolejce do kasy :-) , ostatnio jak powiedział mama to się śmialiśmy że literki mu się pomyliły ;-),nauczył się też przybijać piątkę a jak za długo (wg niego oczywiście ;-)) siedzi w krzesełku (bo ja np gotuje obiad ) to jak tylko się do niego zbliżam wyciąga ręce i podkurcza nóżki :-)

reklama
Cześć dziewczyny, czytam Was jak zwykle i postanowiłam pochwalić się i moją myszką:) więc tak:
- chodzi sama (rekord 43kroki bez przerwy na siadanie itp.)
- raczkuje
- wychodzi po schodach (schodzi nadal glową w dol:( i za nic nie potrafie jej oduczyc)
-chodzi za jedną raczke na spacerek, kiedy jest zmeczona odwraca sie przodem do mnie i wyciaga raczki zebym wziela ja na rece
-uwielbia klęczeć na nózkach i pić sama z niekapka czy butelki w tej pozycji
-opanowała trzymanie butelki jedną ręką:)
-robi brawo
-czasami robi papa (w zalezności od jej humoru)
-potrafi samodzielnie jesc kanapke pokrojoną w kostke z czyms tam np. (ser zółty, szynka itp.)
-jeśli przeszkadza jej czyjas reka podczas asekuracji czy np. jesli poloze reke na zabawce ktora Lena sie bawi to chwyta i odsuwa mi ja:D
-kąpie się sama w dużej wannie:)
-udaje samochodzik (wiecie o co chodzi:):)

Poza tym nie mamy nadal ząbków ale bardzo dobrze sobie radzi z gryzieniem wszystkiego. Mówiła bardzo wyraznie i swiadomie mama mama ale ostatnio cos przestała i teraz sa tylko ogromne piski i mowienie po swojemu. W porównaniu z Waszymi maluchami ktore potrafią już wypowiedziec kilka świadomych słów to moja mala jest baardzo do tylu.

Co do jedzenia to je wszystko to co gotuję dla mnie i dla męża. Zupke pomidorowa, ogorkowa, koperkowa na śmietanie tylko musi miec zmiksowane bo niepotrafi lyzeczka pic wody razem z wazywami... troche bez sensu:) Jest zdrowa jak rybka i wazy zaledwie 8300gr :)
uaaaa :) gratulacje ogromne!!

Co do podrywana, to moja tez jest niezla :) flirtuje z kazdym facetem powyzej 3 roku zycia :)
Czy uciekanie podczas przewijania z pampersem (nowym) w zebach nalezy do postepow?
Ida nauczyla sie wczoraj ze nalezy popukac w foremke jesli chce sie "babke" no i zaczela operowac lopatka w inny sposob niz proba wsadzenia jej sobie do buzi. Kiwa "papa"... lamom w ZOO oraz zjezdza ze zjezdzalni na brzuszku (do samego konca) i staje na nozki po czy klepie w zjezdzalnie raczka. Lubi to :) smieje sie w glos.

Laskawie zaczela raczkowac kiedy stanowczo odmowilam prowadzania za raczki po piaskownicy.

Ostatnia edycja:
Jakie te wasze dzieci zdolne... moja Hania to księżniczka na nic nie ma ochoty - tylko to co lubi :)

Czasmi się martwie bo nie raczkuje, przyjmuje pozycje ale zaraz prostuje nogi i nic nie wychodzi, siedzi juz sama praweietrzy miesiące, ale niestety NIE wstaje do siedzenia z brzuszka sama:/ nie wiem czy którejś z Was tak ma??
Jak siedzi to kreci sie w kółko, to co chce to jakims tam sposobem sięgnie :)

Rwie się strasznie do chodzenia, w łózeczku posadzona wstaje na nogi trzymając sie szczebelków. Próbuje wstac o wiele rzeczy... ale te wstawanie do siedzenia z brzucha mnie martwi:///

NIe wspomne już o jedzeniu, bo to nie ten wątek... bo tu tez sa akcje :)

asia nie wszystkie dzieci raczkuja, mam kolezanke z coreczka o miesiac starsza od Amelki i tez nie raczkuje. Kazda z nas ma jakies problemy z naszymi bablami, mniejsze badz wieksze :-);-)

asia, mój też nie siada z leżenia na plecach tylko z raczków. Żebyś się nie martwiła to napiszę, że moja starsza też nie siada z leżenia.....takie ma "mocne" mięśnie brzucha;-)

u nas mała dopiero tydzień temu nauczyłą się siadać z brzuszka. Też nie raczkowała bo jak tylko była na czworakach i ruszyłą rączką to spadała na brzuszek, ale i tak próbowała bo ją z powrotem kładłam na siedząco i dzisiaj co widze... zaczęła raczkować powolutku do przodu. Zatrzymuje się co chwilkę ale już zaczyna się przemieszczać więc asiu na twoją też może przyjść pora, albo będzie od razu chodzić.

reklama
Do góry