reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Asia się bardzo stara by nie wyjechać za linię, chyba że ktoś odwróci jej uwagę, zainteresuje czymś innym to rysuje byleby zamazać byle jak ;-) za to farbkami maluje aktualnie wieloryby, nawet jeden ma dzidzię w brzuszku :-p muszę też fotki pocykać.

Julia za to rysuje jak kura pazurem! Wcale się nie przykłada, a przecież w przedszkolu w trzylatkach jej praca wygrała konkurs świąteczny i nawet w naszej lokalnej telewizji była, odbierała nagrodę. Taki mały kajtek :-) a teraz wcale jej to nie interesuje :-( mam nadzieję że Asia chociaż talent po ciotce odziedziczyła, na razie lubi takie prace plastyczne.

reklama
zapomniałam napisać :-) mówiłam, że moje dziecko samo dojrzeje do zdjęcia nocnej pieluchy :-Dod tyg budzi się z suchą, bo budzi się w nocy i woła siku, ja jej mówie, ze ma pieluchę, a ona do mnie, że chce na nocnik, bo duże dziewczynki nie sikają w pieluchę :szok: więc chcę czy nie mam nocne pobudki ;-) ale nie narzekam tylko się cieszę. gdyby ja miała o tym zdecydować to pewnie długo jeszcze spałaby z pieluchą! musże kupić ze 2 prześcieradła, bo mam tylko dwa dla niej i przywieźć z garażu podkłady na materac i ściągam pieluchę zupełnie! tylko, ze dopiero co kupiłam całe wielkie opakowanie huggisów ;-) i co z nim zrobię? to 5 więc nie mam komu dać :-( paczka miała 92 szt , my zużyliśmy może 10

gawit gratuluje. Ja do tej pory mam pampki majtkowe po Kubie. Michał tak dlugo nie nosił i nawet nie skorzystał. Zuza tez nie skorzysta, bo są chłopięce :-D wypadałoby gdzieś wydać

Chciałabym się z Wami pochwalić hasełkami Marcela z ostatnich dni. Szkoda ze wczesniejszych nie zapisywałam bo było tego troche ale juz nie pamiętam :( Jednakże o ile można się z nich pośmiać to przerażające jest to jaki pyskacz mi rośnie <wow>

1. Marcel wyrywa mi się w mieście, próbuje uciekac itp. Ogólnie niedobry okres ma taki na przekór wszystkiemu i złości się dużo więc kucam i setny raz powtarzam ze to jest miasto i ….. i tu odpowiada Marcel „A NIE PLAC ZABAW I SIĘ NIE UCIEKA. JUŻ TO SŁYSZAŁEM”
  2. Stoimy na parkingu, facet grzebie w silniku bo przed chwilą samochód odmówił posłuszeństwa. Stoimy samochodem obok tego pana więc Marcel zagaduje hasłem „ SAMOCHÓD NIE CHCE Z PANEM WSPÓŁPRACOWAC?” szczęka opadła…..
  3. Mój brat uwielbia się z młodym droczyć. U nas jest tez tak ze palą papierosy tylko w piwnicy zatem często brat z kawą idzie do palarni siedzi przy piecu, pali fajki, pije kawe i czyta prase ;p No i nadszedł moment ze brat próbuje Marcela zagadywać głupią gadką na co Marcel powiedział „LEPIEJ IDŹ DO PIWNICY POGADAJ SOBIE Z PIECEM”.
  4. kąpie się i Marcel nie wiadomo czym gasił mi światło w łazience. Proszę by włączył i nic….. mówie głośniej i nic. Nie chce wybuchnąc więc sycze przez zęby ………i nic. Mówie najłagodniej jak umiem po czym pojawia się światło i zdanie syna „I PO CO TA AGRESJA? WYSTARCZYŁO POPROSIĆ.”

Ja nie wiem skąd on to bierze ;p

A Wy babeczki macie jakies hasełka dzieciaków?? :) Nieraz to idzie zrywac boki. A najlepiej wiadomo, na zywo bo pozniej jak sie opowiada to juz nie ma takiego efektu :):)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry