Ja z nocnymi zawalczylam w te wakacje, zanim sie Maciek pojawil, kryzysy byly chyba ze dwa, ostatni konkretny, juz po urodzeniu Macka, w koncu nie wiem czy to stres w nocy na brata, czy zaziebil pecherz, czy tak poprostu. ale wytrzymalam i dalej mamy suche noce. w dzien mi Tomek juz nie sypia, a na podroze to juz nie pamietam kiedy mu zakladalam, zatrzymujemy sie jak chce siku i tyle.
reklama
mary przed drzemką sadzaj ją na nocnik czy do wc. my pieluchę dzienną, drzemkową i podróżną zdjęłyśmy mniej więcej w tym samym czasie. nadal mamy nocną, ale jeszcze chyba długo będziemy ją miały, bo młoda ma ZAWSZE tak zlany pampers, że musiałabym ją chyba ze 3-4 razy w nocy wysadzać, a najzwyczajniej w świecie mi się nie chce! dopiero co zaczęła przesypiać nocki więc się chcę tym nacieszyć, a nie znów wstawać co chwila ;-)
zresztą Martyna jest takim dzieckiem, ze do wszystkiego musi dojrzeć sama i nie da się na siłe. tak było z odstaiwniem pieluch w dzień, tak było ze smokiem i teraz z butelką i mm! od poniedziałku nie woła, wiem, że to związane z tym, ze ma chore gardło, ale już jej tego mleka nie dam! ewentualnie na noc w kubku, ale na pewno nie w butelce
zresztą Martyna jest takim dzieckiem, ze do wszystkiego musi dojrzeć sama i nie da się na siłe. tak było z odstaiwniem pieluch w dzień, tak było ze smokiem i teraz z butelką i mm! od poniedziałku nie woła, wiem, że to związane z tym, ze ma chore gardło, ale już jej tego mleka nie dam! ewentualnie na noc w kubku, ale na pewno nie w butelce
mary__mary
BorySoniowa Mamusia :)
mary przed drzemką sadzaj ją na nocnik czy do wc. my pieluchę dzienną, drzemkową i podróżną zdjęłyśmy mniej więcej w tym samym czasie. nadal mamy nocną, ale jeszcze chyba długo będziemy ją miały, bo młoda ma ZAWSZE tak zlany pampers, że musiałabym ją chyba ze 3-4 razy w nocy wysadzać, a najzwyczajniej w świecie mi się nie chce! dopiero co zaczęła przesypiać nocki więc się chcę tym nacieszyć, a nie znów wstawać co chwila ;-)
No widzisz u nas troche podobnie - pielucha nocna czasami nawet przemoknie na wylot ze pizama i pościel az mokra, a przed spaniem to i 3 razy jeszcze potrafi się wysikać
Wogóle niezłego mam doła od czasu kiedy doszłam do wniosku że straciłam ostatni rok zycia (i rozwoju) młodej..
![No :no: :no:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/no.gif)
p.s. własnie zaliczyłysmy pierwsza drzemke bez pieluchy i zasikania... oby czesciej...
![Oczko :blink: :blink:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/blink1tu.gif)
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
zazdroszcze :-)Dzisiejsza samodzielna twórczość Marcela ...
maxwell80
Mamusia cukiereczków M&M
Super koloruje!!!!
Mama_i_Marcel
Listopadowa mama '09
Dziękuję za pochlebstwa ale serio aż mnie duma rozpiera bo ......... no właśnie bo kredkami tak jak piszesz Kilolku maźnie 3 kreski na chybił trafił i dzieło gotowe a dzisiaj aż wstyd się przyznać malował pierwszy raz w życiu farbami i takie dzieła
Nie myślałam ze jest dojrzały do tego .... ale widać ze to go bardziej interesuje, zajmuje i się do tego ze starannością przykłada. Sama jestem w szoku bo jedyne co to mu przypominałam zeby się starał nie wyjeżdżać za linię i nabierał farby jak już słabo malowało.
reklama