reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
Iza Gaja jest bezbłędna :-) i te miny :-)

Przy okazji pokażę Wam jak Asia mówi wierszyk:
"Babciu, babciu, cóż Ci dam
jedno serce tylko mam
a w tym sercu róży kwiat
babciu babciu żyj sto lat"
W drugiej części przerobiła na "Dziadku";-)

I zobaczcie, jak nic kłania się logopeda:baffled: muszę jutro w przedszkolu podpytać bo wiem że mają. Aż się załamałam jak odsłuchałam. Później, jak czas mi pozwoli wstawię jeszcze dwa wierszyki.

[video=youtube;6fToJViwSRs]http://www.youtube.com/watch?v=6fToJViwSRs&feature=youtu.be[/video]

Dziunka super.
Na logopedę to moim zdaniem za wccześnie, bo defektów narządu mowy nie ma, nauczy się, jesczez ma czas ale pytaj, pytaj dla spokojności własnego sumienia ;-)

Ja oglaszam oficjalnie,z ę wreszcie pozbylismy sie butli :tak::-) druga doba bez, wiec myslę, ze zaliczone. To bylo najłatwiejsze, jeszcze teraz smok :baffled: i pielucha :szok:
pieluchą na razie nie zawracamy sobie głowy ale na smoka juz mi brakuje sposobów, ręce opadają. Smoka ma tylko do spania (poobcinanego, sterego, twardego ogólnie bleee tyle ze czysty) już nawet na kupe nie daję ale zacząl palucha w dzień ssać :eek:

No mój, mój;-) Wiecie, ona już tak długo mówi i co prawda wymawia z czasem poszczególne wyrazy coraz lepiej, ale... no nie wiem. Koleżanka chodzi ze swoją trzylatką od roku:tak: i to nie są typowe ćwiczenia mowy a takie fajne zajęcia np. chodzenie po piłeczkach, później ta zabawa jest rozwijana o poszczególne elementy.

dziunka super:tak: ale jest kochana

kiolek gratulacje:-)

Kuba sie ostatnio rozgadał, wreszcie:-)
Ale niektore jego slowa mnie rozbrajaja np. (ale sie nie smiejcie):
fa-fa - ciuchcia
siaka- klocki:szok:
pudle - puzzle
luka - jablko, no szok:szok:
ale niektore mowi ladnie, np bajka to bajka, picie to picie, dzidzia to dzidzia ale wiekszosc przekreca niestety:zawstydzona/y:

reklama
Do góry