reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Gratuluje dzieciaczkom postepow

A u nas Julus wszedł po schodach na 1 pietro, 2partie schodow pokonal, czesc na czworaka ale wiekszosc na stojaco trzymajac sie poreczy (oczywiscie z moja asekuracja).
Pozatym ostatnio nauczył sie przytakiwac i zaprzeczac (czasem zdarza mu sie powiedziec tak lub nie) i to calkiem ze zrozumieniem.

Nauczył sie jeszcze mowic na pieska "bał łał" i kilka innym słow ale ogolnie widze ze ma ciezka mowe, tak samo jak Zuzia (zaczela peplac na dobre przed 3 urodzinami)

reklama
haha no widzisz :) a mój Marcel wczoraj próbował powiedzieć zupa ;p brzmiało to jakoś "jupa" lub jakos tak.... na serek mówi "śeśe" aaaa i zamiast buła wczoraj mówił bułka z takim naciskiem na literke "k" :) na chlebek mówi "chebe" na soczek "śoće" a ogólnie na picie po prostu |"picie".

Mama - super! Niedługo nam zaczną prawić takie kazania, że sami nie będziemy wiedzieć skąd znają takie słownictwo. ;-)

Maja zaczyna coraz wiecej mówić i powtarzać. O to kilka jej słówek:
mniam mniam
oko
dać-daj
cześć
oć-choć
niania-czyli Maja
mama,tata,baba
ma-czyli pies max
kaka-kaczka

Pokazuje gdzie ma: oko, ucho, nos , glowe, brzuszek i kolana

Asia dziś przypomniała sobie że umie powiedzieć "lampa" i od rana tak, do tego jak "dzwoni" telefonem to drze się do słuchawki "MAMAAAAA" albo tata, albo baba, w zależności ;-)
Mój A się jej dziś pyta: "Chcesz pomidorówki?" A ona "Chcię":-D Sama słyszałam:tak:

Też pokazuje: oko, nos, ucho, buźkę, CYCKI:cool2: i język:-D

Cleo nagraj nagraj, super to musi wygladac heh;)
Gratulacje dla wszystkich dzieciaczkow nowych postepow;)

Moj tez pokazuje gdzie jest oko, ucho, nos :)
ostatnio w ksiazeczce potrafil pokazac pieska, kotka, krowke, jablko , banana...

no i najnowszy postep|: potrafi schodzic ze schodow! Zeby jeszcze jakos tylem schodzil jak wczesniej to On uparciuch przodem , trzymajac sie tralek od poreczy zasuwa a ja cale w stresie kolo Niego, nie pozwoli sie chwycic ani nic z tych rzeczy, ciagle tylko sprawdza czy czasem moja reka gdzies w jego kierunku nie wedruje ;)

reklama
no i najnowszy postep|: potrafi schodzic ze schodow! Zeby jeszcze jakos tylem schodzil jak wczesniej to On uparciuch przodem , trzymajac sie tralek od poreczy zasuwa a ja cale w stresie kolo Niego, nie pozwoli sie chwycic ani nic z tych rzeczy, ciagle tylko sprawdza czy czasem moja reka gdzies w jego kierunku nie wedruje ;)

Najgorsze to właśnie jest, bo zamiast uważać zeby nie spadł to uważa zeby go czasem mama nie przytrzymywała ukradkiem. ;-)
Gratulacje dla zdolnych maluchów:tak:

Do góry