reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
a nie pstrykają wam dzieciaki pralką ? :)

bo alicja ma już wszystkie guziczki obczajone. Oczywiscie producent wprowadził zabezpieczenie zeby jak juz sie pranie uruchomi nie dało sie zmienic temperatury guziczkiem od temperatury, ale... o tym że dziecko nauczy się krecic programatorem jakoś nie przewidział :D:D:D a programator zmienia wszystkie ustawienia.

Także teraz po właeniu pralki łazienkę musze zamykać na klucz.

Druga łazienkowa zabawa: dopasowywanie kluczyków do szafek - zabawa niebezpieczna bo przypuszczam, ze za tydzień obczai jak szaafki kluczykiem otwierać...

Ja zakupiłam pralkę otwieraną od góry i nie ma zabawy:-p ale jak tylko zobaczy miskę z praniem to też podaje pranie i przynosi klamerki.

Raczej rozumie większość o co ją poproszę. Poda coś komuś, przyniesie, poszuka lalki czy innej zabawki jak o to poproszę, nakarmi lalę, położy ją spać, jak mówię że idziemy biegnie po kombinezon, ściąga z wieszaka i mi przynosi, wyrzuci pampersa do kosza, przyniesie nowego jak zrobi kupę, mówi i pokazuje "nie" i "tak"(raczej "ta" niż "tak" ), mówi kiedy głodna, decyduje co chce pokazując palcem i mówiąc "to", jak się jej powie "kąpi kąpi" to sprint do łazienki, jak poprosi o zjechanie to biegnie na zjeżdżalnię, aj, długo by wymieniać:-D

marcel powtarza juz dokladnie wszystko, mówi bedzie - chociaz nie wie w jakim sensie to mów, czesc - ce, coś tam liczyłam i powiedziałam trzy a młody powtarza cy cy cy. serio powtarza wszystko, mokry - mony, brudny, czysty i takie tam nawet gili gili powtóry w miare zrozumiale :D

Kasia zobacz u mnie Oli też prawie nie mowi, tata, baba, mama, dada, bombka-bomba, lalka-a a, i to wszystko. Ostatnio zaczął "gie" mowić, a tak nic a nic, po swojemu, wiec zobacz jak dzieci roznie się rozwijają, moze tutaj to ze Pawełek ma niedosłuch nie ma nic do rzeczy, a moze skoro probuje po swojemu gęgolić? :) Na wszystkie dzieci przyjdzie czas :)

Asia jak zobaczy stopę zaraz podbiega, mówi "giligili" i gilgocze:-D

Jeśli chodzi o mówienie, pewnie że jeszcze czas! Moja Asia np do Antka daleko który ostatnio do Martolinki powiedział "Daj pić!"

no prosze jaki zdolniacha!!! pod wrazeniem jestem.

haha Marcel tez gilgocze i mówi :D aaaa i swoje imie wypowiada mniej wiecej "manie" i czasem nazywamy go Maniek :)

Super ale wasze dzieci duzo mowia :) tzn juz tak "dorośle" :) Paweł nadaje ciagle ale po swojemu mam nadzieje ze dzieki aparatom nadrobi i bedzie jak wasze szkraby :)

Kasia Alicja teżmówi tylko po swojemu. Z bardziej zrozumiałych rzeczy to tylko tata, mem-mem (mama), cici, nie, tał (tam).
Mówi po swojemu dodaje coraz to nowe głoski, pewnego dnia po prostu powie : "Dzień dobry, poproszę jajecznicę ze szczypiorkiem" :))))))

reklama
Dziunka faktycznie zapomniałam , że Antek tak powiedział :) Jak na razie mówi "pić " o "daj "zapomniał :)
Agrafka rozwaliłaś mnie tym co napisałaś :) faktycznie , niedługo te nasze bobasy wejda w mini/spodniach do kolan i zażyczą sobie jajówę :)

Do góry