reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

haha no najlepsze są zabawki niestandardowe, czyli takie rzeczy które zabawkami nie powinny być. U nas pokój zawalony gratami a mały tylko zrobi im szybki obchód i juz leci na poszukiwanie przygód. Ostatnio królowało turlanie i skubanie kapusty, wchodzenie na rurki od grzejników, przewrócenie i siadanie na zgrzewce mineralnej wody, namiętne bawienie sie klawiaturą i myszką która pod spodem ma czerwone światełko, ciąganie za sobą ubrań, wieczne siedzenie i grzebanie w zamrażalce od lodówki - niestety ale zabezpieczenia rozpracował;/ porywanie telefonów i pilotów jak zwykle i uwaga uwaga to jest hit: grzebanie przy dekoderze - normalnie jak mu nie dam pilota to skubaniec lata wyłacza dekoder a potem pokazuje palcem ze zgasło. I co lepsze...wie jak załaczyc, zmienia sobie programy i pokazuje tą swoją dume :D, tak samo z pilotami. Juz nie mam sił czasami z nim. Ogólnie grzeczne dziecko ale jak sie na coś uprze to nie ma zmiłuj się.
podpisuje sie pod tym w całosci !!! a dodam ze Paweł dostal do zabawy telefon stary juz ... i co ?? i nie bawi sie nim bo jest be... mamy fajniejszy mimo ze jest prawie taki sam ... eh te dzieciaczki ...

reklama
podpisuje sie pod tym w całosci !!! a dodam ze Paweł dostal do zabawy telefon stary juz ... i co ?? i nie bawi sie nim bo jest be... mamy fajniejszy mimo ze jest prawie taki sam ... eh te dzieciaczki ...

Skąd ja to znam hehe... My też daliśmy stary telefon i troche z nim pochodził ale nasze oczywiście lepsze :))

A ja muszę to WAM napiszę, a co chwalę się .... :-D;-)
Gośka wczoraj podeszła do fotelika do karmienia , na nim stał kubek z kakao Hanki , pokazała kubek i mówi "mleko" / wcześniej dawaliśmy im mleko czekoladowe , więc może stąd to skojarzenie / , spytałam się czy chce, pokiwała głową, więc poleciałam zrobić, dałam, wypiła. Dziś rano jeszcze przed moim wyjściem ok. 6.00, słyszę, że skubana śpiewa sobie, podeszłam a ona "mleko" a po chwili "am", więc zrobiłam jej butlę... Pierwsze oznaki ludzkiego dogadywania się z dzieckiem juuupiii.

Hej czy powinnam sie martwic ze moja coreczka nie chodzi? Ma juz prawie 13 miesiecy? Ma dopiero 2 zeby? Do tej pory mowilam sobie ze skonczy rok to bedzie z gorki a tu nic sie nie zmienilo pojdzie tylko za 2 raczki....Sama nie wiem juz co robic? Jak ja przekonac do chodzenia? Stoi moze z 5 sekund i upada:zawstydzona/y:

Spokojnie, ma czas:tak: co do zębów roczne dziecko powinno mieć ich od 2-4, mam koleżankę której roczniak nie miał żadnych, teraz ma pełne uzębienie :tak:

Anawawka SUPER!

Asia dziś rano pokazała na obrazek i powiedziała "BO" - zawsze mówimy Bozia, może zajarzyła ;-) a na lampe to już długo mówi "LAPA".
Jak ma kupę idzie po pampersa:-D a jak tyklko coś usłyszy związanego z wyjściem zdejmuje kombinezon z wieszaka i chce się ubierać.

Od wczoraj tak śmiesznie robi językiem, coś jak konik:tak:

krystian zrobił wczoraj furore w tesco. dałam mu do trzymania por bo na zakupach lubi mi pomagac, a on zaczal go na surowo jesc - jak w tej reklamie " czy źrodłem witamin musi byc tylko jedzenie surowych warzyw?" hahaha
wszystkie kobietki jakie przechlodzily i widzialy jak moj maluch trzyma wielkiego pora i sie nim zajada, zatrzymywały sie, usmiechały i cos do niego gadulily. a ten skurczybyk jeszcze robil zalotne minki i sie usmiechal od ucha do ucha.
czuje ze bede miala kłopot jak dorosnie i bede mu posciel zmieniala codziennie :D

dialog w samochodzi - o mało nei spadłam z fotela :D
rzucił piłeczke kauczukową tak ze spadła pod siedzenie.
mama- nie ma piłeczki, zrobiła dada.
krystian - tak?
mama - tak.
krystian - a gdzie?
hahahahahha
mama - gdzie? no pod siedzenie zrobiła dada.
krystian - aaaaaaa

:D :D :D raczej to było bez zrozumienia większego ale tak dopasował słowa, że płakalam ze smiechu i roadosci z mądrosci mojego dziecka

Ostatnia edycja:
ostatnio wybralam sie z amelka do supermarketu po mleko i mielone nie chcialo mi sie pakowac wozka ani brac ze sklepu tego wielkiego tylko po 2 rzeczy wiec pomyslalam,ze sprobujemy pojsc za raczke i musze powiedziec ze Amelka ladnie szla ze mna za raczke nie uciekala czasem probowala wyciagnac raczke ale ja ja wtedy sciskalam nieco mocniej i grzecznie szla dalej bylam z niej dumna :-) taki nasz maly postep :-)

Alutka mnie dziś rozbroiła - leci do mnie płetwak w wyciągniętych rajstopach i jednej skarpecie wiec pytam jak zwykle retorycznie: "Dzidku, a gdzie masz skarpetkę" i dalej coś tam sobie robię. Alicja gdzieś tam sobie polazła, słyszę szeleszczenie toreb w kuchni i nagle triumfalne "TAAAJ!!". Patrzę a tam mój dzidek na kolankach z brakującą skarpetą w dłoni wyciągniętej do góry...:-D:-D
Wiem, ze dużo już rozumie, ale tym mnie zaskoczyła :)

A poza tym ma fazę na biedronki :tak:. Mamy dużo książek o zwierzętach i w wielu jest biedronka, którą Ala juz świetnie rozpoznaje i pokazuje. Ostatnio oglądamy jakąś nową ksiażkę, której jeszcze nie znała i nagle wielkie poruszenie na buzi i palec w obrazek - bo oczywiście biedronkę wypatrzyła :-D

reklama
Do góry