reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

to mój namiętnie wymawia a jak akcentuje te "k" i "dz". Bardzo jakby powiedzieć.lubi wypowiadać akuart słowa z tymi literkami i taki skupiony zawsze jest wtedy :):)

reklama
czy któres dziecko tez zaczęło mówic po CHIŃSKU???

mój maly jak sie bawi, albo zasypia to zaczyna swoje monologi:
agulala siuala kuilikalikji guna mau siluala kakalika kaja kusiukikaja dydusia kjakusia ...

jak go slucham to płacze ze śmiechu
Tomi tak czesto sie rozgaduje, wlasnie nie wiadomo w jakim jezyku :) i do tego sklada palce - znaczy trzyma razem kciuk, wskazujacy i srodkowy, a tak jakby podkreslal kazde slowo machajac ta raczka :) super to wyglada :)

Asia Antek nie od razu nauczył sie chodzic w butach zimowych, Poczatkowo trudno było mu stanac a co dopiero robic kroki:tak:ale teraz sa jak druga skóra:tak:
nauka zajeła mu 2-3 dni

Moj raczej z tych mniej rozmownych, tzn nie wiele slowek mowi ale po swojemu cos tam sobie duka, nie przejmuje sie, przyjdzie na niego czas ;-) i tak do perfekcji opanowal sobie jak pokazac mi co chce wiec jakos sie komunikujemy hehe

Mama i Marcel widze ze Twoj synus to straszna gadulka i pieknie idzie mu mowienie ;-)

GRATULUJE WSZYSTKICH POSTEPOW DZIECIACZKOM!!!!! :*

Hej czy powinnam sie martwic ze moja coreczka nie chodzi? Ma juz prawie 13 miesiecy? Ma dopiero 2 zeby? Do tej pory mowilam sobie ze skonczy rok to bedzie z gorki a tu nic sie nie zmienilo pojdzie tylko za 2 raczki....Sama nie wiem juz co robic? Jak ja przekonac do chodzenia? Stoi moze z 5 sekund i upada:zawstydzona/y:

ponoć teoretycznie do 18 m-ca dziecko ma chodzic, jesli wtedy nie zacznie to mozna sie martwić. Takze poki co Twoja córka ma jeszcze pare m-cy na nauke. Co do przekonywania i na siłe póbowania ją stawiać nie ma sensu - zeby sie nie zraziła. Bedzie gotowa - to pójdzie, skoro chodzi za 2 rączki to i sama tez zacznie. Bez obaw. Co do zębów....mój ma niewiele więcej. Aktualnie przebija sie czwarty. Nic na to nie poradzisz. Kiedy wyjdą wtedy będą, nic nie poradzisz....ewentualnie mozesz masować dziąsła, tak polecił nam dentysta ale czemu to ma słuzyć oprócz uldze na bolące dziąsła? Nie wiem.

Ostatnia edycja:
Hej czy powinnam sie martwic ze moja coreczka nie chodzi? Ma juz prawie 13 miesiecy? Ma dopiero 2 zeby? Do tej pory mowilam sobie ze skonczy rok to bedzie z gorki a tu nic sie nie zmienilo pojdzie tylko za 2 raczki....Sama nie wiem juz co robic? Jak ja przekonac do chodzenia? Stoi moze z 5 sekund i upada:zawstydzona/y:
coreczka mojej kolezanki ma 14 miesiecy i tez nie chodzi, lekarz powiedzial, ze ma miekkie stawy po mamie i dlatego... i ze nie ma sie jeszcze co martwic. Mysle, ze najlepiej idz do lekarza, ktory rozwieje twoje watpliwosci, ale jesli sie nie myle to na listopadzie nie wszystkie dzieciaczki jeszcze chodza wiec nie jestes jedyna

Mój Konrad też nie chodzi. Stawia pierwsze kroki ale woli na czworakach śmigać :)))

nie martw się, Alicja też nie chodzi nawet za rączki, sama staje bardzo rzadko i tylko na chwileczkę.
Ale ja się nie przejmuję, ona jest leniuchem - dłuugo nie raczkowała, wczesniej też długo się nie turlała.

Zasuwa przy meblach i włazi na co się da, oczy mam dookoła głowy.
Ostatnio jej ulubiona zabawa - wsiadanie do sanek które stoją w przedpokoju i bawienie się paskiem którym ją przypinam... :)

reklama
haha no najlepsze są zabawki niestandardowe, czyli takie rzeczy które zabawkami nie powinny być. U nas pokój zawalony gratami a mały tylko zrobi im szybki obchód i juz leci na poszukiwanie przygód. Ostatnio królowało turlanie i skubanie kapusty, wchodzenie na rurki od grzejników, przewrócenie i siadanie na zgrzewce mineralnej wody, namiętne bawienie sie klawiaturą i myszką która pod spodem ma czerwone światełko, ciąganie za sobą ubrań, wieczne siedzenie i grzebanie w zamrażalce od lodówki - niestety ale zabezpieczenia rozpracował;/ porywanie telefonów i pilotów jak zwykle i uwaga uwaga to jest hit: grzebanie przy dekoderze - normalnie jak mu nie dam pilota to skubaniec lata wyłacza dekoder a potem pokazuje palcem ze zgasło. I co lepsze...wie jak załaczyc, zmienia sobie programy i pokazuje tą swoją dume :D, tak samo z pilotami. Juz nie mam sił czasami z nim. Ogólnie grzeczne dziecko ale jak sie na coś uprze to nie ma zmiłuj się.

Do góry