reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
Nasze osiągnięcia: Gośka chodzi sama już jakiś miesiąc, ma 3 zęby i następny w drodze:-D, zaczyna naśladować siostrę - bierze jakiś klocek i łychę i próbuje nas karmić. Pokazuje palcem i pyta się "co to?", po swojemu stara się coś przekazać ;-);-)
Próbuje się wspinać po schodach i nawet to jej wychodzi, jak nie na 2 to na 4 nogach.:-D:-D

Z moich obserwacji wynika, ze dzieci , ktore maja rodzeństwo w jakis sposób szybciej (fizycznie i intelektualnie) sie rozwijaja. Pewnie wynika to z nasladowania starszego rodzenstwa. myle sie?

hej, jejku totalnie nie mam czasu na kompa ostatnio, ale postanowiłam podsumowac postępy szkrabulka bo juz jest taka duuuza, ze nie moge uwierzyc....

- raczkuje
- staje w łóżeczku, ale buja sie na boki bo nie umie stóp ustawic :)
- wspina sie na mnie
- stuka klockami i wszytskim czym da sie stuka
- wrzuca i wyrzuca zabawki z pojemników
- gra w "3 kubki" ;) tzn. szuka klocka jak go schowam pod kubeczkiem
- miksuje muzę na kostce edukacyjnej (na tych kółkach z rybkami) :) i jęczy - przypomina to śpiewanie
- oglada ksiazeczki kartka po kartce (az mnie wzrusza jak taka skupiona na tym jest... )
- sama wcina kanapeczki
- sama pije z kubeczka kapka
- "czestuje" mnie wszystkim czym sie da :)
- bije brawo

Z moich obserwacji wynika, ze dzieci , ktore maja rodzeństwo w jakis sposób szybciej (fizycznie i intelektualnie) sie rozwijaja. Pewnie wynika to z nasladowania starszego rodzenstwa. myle sie?

Pewnie tak, chociaż moja Asia rozwija się normalnie chyba, nie jakoś super szybko. ALe wieczorem jak zwieje mi z łóżka to raczkuje z prędkością światła prosto do Julki. I nigdy jej z pokoju wyciągnąć nie mogę :D

Wczoraj znalazła moja szczotkę do włosów i zaczęła się czesać a potem przyszła do mnie i mnie czesała :D Podpatrzyła mnie i Julkę pewnie i papuguje :D

Dziś dałam na prośbę małego "Did" ew "Dyd" (jak coś chce pokazuje paluszkiem i tak mówi) perfumy i powiedziałam "Olinku powąchaj" a Olinek zaczął pociągać noskiem i wąchać ;D Skąd on wiedział????????????????:szok::-D

reklama
Moja kumpela - pedagog mówi, że jak są w domu dzieci to tak jakbyśmy mieli małego szpiega i papugę w jednym ;-);-) Ale na serio wg mnie nasze dzieci patrzą na nas , słuchają i nas "powielają".

Do góry