reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Marcelek zrobił nam mega niespodzianke na swoje 11 m-cy :-) własnie zaczyna od dzisiaj chodzic :szok: wstaje i biegnie do nas. Jego dystans to jakies prawie pół pokoju, tak do 10-12 kroczków, zalezy tez jak dobrze stanie. jak na pierwszy dzien to super. Zwiekszamy odległosc miedzy soba ale młody nie głupi :-D doraczkuje do pewnego momentu a potem na nózki i fruuuu.... takze poki co 10 kroczków :happy:

reklama
To gratuluję!

U nas tylko raz się zdarzyło więcej niż 5 kroków :) Ale jak chce gdzieś dojść to już po prostu się puszcza i idzie, dopiero jak siądzie to idzie na raczkach.

Asia chodzi cały dzień za A i woła: "Taaaatooo" :D

Marcelek zrobił nam mega niespodzianke na swoje 11 m-cy :-) własnie zaczyna od dzisiaj chodzic :szok: wstaje i biegnie do nas. Jego dystans to jakies prawie pół pokoju, tak do 10-12 kroczków, zalezy tez jak dobrze stanie. jak na pierwszy dzien to super. Zwiekszamy odległosc miedzy soba ale młody nie głupi :-D doraczkuje do pewnego momentu a potem na nózki i fruuuu.... takze poki co 10 kroczków :happy:
super :)) Gratuluje :)

u mnie Kuba wstaje sam bez trzymanki ale że nie chodzi to szybko spada na pupkę :)) i nauczył się bezpiecznie siadać przy kanapie czy stole i strasznie to śmiesznie wygląda

a pisalam juz kiedys...moja tez miala tylko do zasypiania al i tak chcialam zlikwidowac wiec zaczelam go powoli obcinac:-) najpierw czubeczek, potem troszke wiecej troszke wiecej co jakis czas az malo co zostalo z tego smokai w koncu jednego dnia wzielam i wyrzucilam, a mala nawet nie zauwazyla :-)

Fajny sposób. Obcinanie smoka.
Na szczęście Patryk od urodzenia odrzucił smoka więc nie mamy tego problemu.

Jakoś dla mnie dziwnie jest kiedy dziecko które juz śmiga i widać ze niebawem 2 latka będzie mieć albo już skończyło ma smoka. Masakra. Może to dlatego,żę mój nie miał nigdy :p i przyzwyczaić się nie mogę do takiego widoku.

Co do postępów dalej idziemy do przodu w sensie chodzenia.Dziś mu buty założyłam to nawet kroczka nie umiał zrobić w nich :/

reklama
Dziewczyny gratuluje wszystkim chodzacym dzieciaczkom :)

Katrenki Gratulacje! Super pomysl mialas z tym smokiem i jak widac dziala! Mi by sie nie raz przydal smok do olivera no ale oduczylam go gdy mial miesiac a pozniej zalowalam bo wiecej nie wzial. Przy drugim dziecku pewnie dam smoka i zrobie tak jak Ty z tym obcinaniem :-D

Do góry