reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Ojej Dziewczyny ile postepow! GRATULUJE WSZYSTKIM DZIECIACZKOM!!!!!!

Do naszych ogromnych postepow zaliczam nauke plywania w lotkach. Potrafi sam utrzymac sie przez chwilke na powierzchni mocno kopiac nozkami, nurkuje i plywa chwilke pod woda, po czym wyplywa do gory i chwytam go gdy buzka juz my wystaje nad woda ;-)

-Zaczyna biegac gdy ktos go goni
-Podaje wszystko na polecenie "daj mi"
-Wspina sie na wszystko co sie da wlacznie z polka na telewizor ( jest dosc niska)
-Gdy pytam czy idziemy papa lub gdy mowie kto tam przyszedl ? leci do okna chwyta sie lekko wystajacego parapetu i probuje sie wspinas po scianie, po czym upada najczesciej na dupke i wali glowa ze zlosci w sciane, ze nie moze zobaczyc hehe
-Raczej nie ciekawi go telewizor ale gdy tylko widzi ze leca napisy na Majce na TVN na koniec to leci z wielkim podnieceniem do telewizora i stoi tak wpatrzony jak napisy uciekaja do gory wydajac przy tym rozne okrzyki z podniecenia hehehe ;)

Zastanawiam sie kiedy zacznie cos mowic, przechodzi na razie etapy mowienia ciagle tata, mama, gaga itp ale nic wiecej, woli raczej pokrzyczec itp pewnie za duzo czasu zajmuje mu aktywnosc fizyczna ;-) a mowa przyjdzie z czasem gdy znudzi mu sie chodzenie ;-)
u nas to samo !!!!! napisy są najlepsze :D a przy tym tanczy :D

reklama
moja mała stanęła dzisiaj przy piekarniku w którym piekła się pieczeń. Mówie jej: nie wolno dotykać, sii... a ona patrzy na ten piekarnik i kiwa glową nie, nie,nie. Idealnie zrozumiala i potwierdziła:):) poza tym dzisiaj wychodzac z sypialni odwróciła się w moją stronę i zrobiła mi papa:D:D Właśnie wstawiłam filmik na zamkniętym jak Nula chodzi po domu:)

Ostatnia edycja:
A moje dziecię od rana mnie zszokowało :szok: Mówi wyraźnie literkę K. Śmieje sie z niego bo fajnie to wyglada cokolwiek nie powie to wyraznie akcentuje te k :-D Mówi juz TAK, KAKA, TAM, NIKA, TAKA i wszelakie jego gaworzące kombinacje z literą K. Wiec w mowie postępy ale w chodzeniu klops :angry: coś mu sie pomieszało i stwierdził ze lepsze raczkowanie i zaniechał nauki chodzenia. Tzn przejdzie troch czy to za reke czy przy meblu, no ale od razu sie reflektuje i siup na kolanka

U nas dalej nowości. Młody mówi
-tchre tchre oraz
-pipa [cokolwiek to znaczy fajnie brzmi] :-D
do tego jadł chrupki z paczki, jak zobaczył ze wiecej do buzi sie nie włoży - oddał chrupki do paczki a nie wyrzucił. Gdy chodził na łóżku przy scianie i potknoł sie o poduszeczke rozłożył rece i uniesionym głosem oznajmił NE NE NE po czym zaczoł okładac poduszke hahahhahahaha to miałam ubaw ;p

mój synek bawi sie ze mna piłka. Siadamy naprzeciw siebie i ja kulam do niego . Gdy wyciagam rece i mowie daj - rzuca , popycha. Wciaz nieporadnie , ale ile uciechy :)

reklama
Podejrzewam ze moje dziecko na dniach zacznie chodzic. Teraz staje przy kanapie i wola mnie w zabawny sposób zebym podeszla-po czym puszcza sie kanapy i daje kilka kroków do mnie, smieje sie przy tym bardzo mocno. Moja zdolniacha ;-)

Do góry