reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Mikołaj też zgrzyta zębami :szok::szok:aż ciarki przechodzą:no::no::no: ten dźwięk jest czasami nie do zniesienia
ale miło jest przeczytać że to minie
zaczął też chodzić za jedną rączkę ale jeszcze nagle skręca i trzeba uważać żeby rączka mu się nie wykręciła
i dziś ugryzł mnie w policzek a to moja wina bo się zapomniałam że on ma już zęby:-D:-D

reklama
Pawlik juz przemierza cała chate na nozkach :) jak chce zabawke to ladnie przykuca bierze i wstaje :) gdy cos chce krzyczy MAMA MAMA MAMA :) a jak czasem cos zmajstruje i mowie PAWEŁ! Paweł!! to pozniej on PAWU!! PAWU!! mysle ze próbuje naśladowac mame :)

moje dziecko powiedziało swój pierwszy dowcip - nie do końca zamierzony, ale się uśmialiśmy z tego, toteż uznałam, że czas założyć wątek o powiedzonkach.
A zatem w piaskownicy wywiązała się taka oto rozmowa:
G -Tio to?
ja - piasek
G - Tio to?
ja - piasek
G - Tio to?
ja - piAsek
G - hau hau hau

hihihi

moje dziecko powiedziało swój pierwszy dowcip - nie do końca zamierzony, ale się uśmialiśmy z tego, toteż uznałam, że czas założyć wątek o powiedzonkach.
A zatem w piaskownicy wywiązała się taka oto rozmowa:
G -Tio to?
ja - piasek
G - Tio to?
ja - piasek
G - Tio to?
ja - piAsek
G - hau hau hau

hihihi

dobre hehe

Z ważniejszych postępów to takie:

* mała zaczęła oglądać książeczki, gazety, wszystko co ma strony, po czym gazetę porwie, a książek nie bo mają twarde kartki;-)

* odkłada wszystko na swoje miejsce, a to co leży na podłodze podnosi i odkłada na stół/biurko/kanapę:-)

* otwiera każdy pilot jaki dorwie i natychmiast wyciąga baterie:szok:

* zagląda pod łóżko w poszukiwaniu skarbów, ostatnio też zaglądałą w zwinięty w rulon dywan:-D

* powtarza swoje imię ASIA, mówi BAM jak coś upadnie, HAU na pieska, TAM gdy coś pokazuje paluszkiem, ostatnio pokazując lampę mówi coś jak LAPA ale po cichu i nie wiem czy to takie mruczenie pod nosem czy faktycznie lampa:-D Woła babę jak do niej idzie i tatę jak wyjdzie z pokoju:tak:

* jeździ ze wszystkim po mieszkaniu, z krzesłem, taboretem, pudełkiem po butach, książkami itp itd, super zawraca :-D

reklama
Kasia i Dziunka gratulacje :-)

miałam pisać i zapomniałam...
ostatnio idę do łazienki oczywiście Igorek za mną na czworaka ...trzyma się wanny ,a na przeciwko jest pralka...mówię "Igorek robimy pranie "a ten hop do tyłu się odkręcił w jej stronę i luka...no to ja jeszcze raz "Igorek...."i znowu powtórka :-)
na hasło "pranie i pralka" wzrok leci włąsnie na pralkę:-) taki nasz pralkowy postęp

Do góry