reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienie krok po kroku

Ja tak przez pół ciąży miałam, jeden dzień był taki, ze musiałam spać w staniku by ból był mniejszy a drugiego dnia były jak przed ciążą czyli miękkie, niebolesne. I tak ciagle na zmianę 😳 Nie denerwuj się na zapas ☺️
Oby i u mnie tak było. Dziękuję 😘
Strasznie to przykre, z czym się musimy mierzyć :(
mam nadzieje, że będzie u Ciebie wszystko dobrze i uda Ci się przeżyć ten czas w możliwie największym spokoju.

A ja jestem na etapie chyba jeszcze smutku, na układanie w głowie jeszcze przyjdzie czas.
Dziękuję 😘
I ja mam nadzieję, że u Ciebie też już będzie wszystko dobrze ✊

reklama
Czy też macie takie wahania nastrojów? Nie wiem czy to hormony mi wariują, czy pogoda ale zupełnie nie mam nastroju na nic, mama pyta czy wszystko ok a mi się nie chce rozmawiać. Zwalam na hormony, że wracają do stanu przed ciążą. Sorki, jeśli przynudzam, jutro do pracy idę więc zajmę głowę czymś🙂

Ja też się tak czuję mega obojętnie na wszystko, nie chce mi się rozmawiać i głową boli.
Myślę że może to faktycznie hormony .
A powiedzcie mi dziewczyny w środę wieczorem miałam zabieg ale dziś nadal boli brzuch czasem delikatnie a czasem dość mocno że mnie zegnie .
Czy tylko ja tam mam czy u was też się coś dzieje bo się trochę martwię.
Plamienie nadal mam dziś nawet takie dość spore mimo że wczoraj tylko delikatnie .
Chyba schizuje

Jest mi ciągle mega przykro i co chwilę płacze
Czy też macie takie wahania nastrojów? Nie wiem czy to hormony mi wariują, czy pogoda ale zupełnie nie mam nastroju na nic, mama pyta czy wszystko ok a mi się nie chce rozmawiać. Zwalam na hormony, że wracają do stanu przed ciążą. Sorki, jeśli przynudzam, jutro do pracy idę więc zajmę głowę czymś[emoji846]

Ja też się tak czuję mega obojętnie na wszystko, nie chce mi się rozmawiać i głową boli.
Myślę że może to faktycznie hormony .
A powiedzcie mi dziewczyny w środę wieczorem miałam zabieg ale dziś nadal boli brzuch czasem delikatnie a czasem dość mocno że mnie zegnie .
Czy tylko ja tam mam czy u was też się coś dzieje bo się trochę martwię.
Plamienie nadal mam dziś nawet takie dość spore mimo że wczoraj tylko delikatnie .
Chyba schizuje

Jest mi ciągle mega przykro i co chwilę płacze
Dziś dopiero niedziela, daj sobie trochę czasu. Ja w szpitalu byłam 2 tyg temu, bez zabiegu byłu ale przez pierwszy tydzień miałam krwawienie jak okres, potem zmieniło się w plamienie i dziś jeszcze minimalne ale jest. Brzuch bolał mnie przez ten pierwszy tydzień też więc organizm musi dojść do normy. Obawiam się tylko, że hormony dłużej będą się normować.

@Ask1 @Mayred91 rozumiem, mam podobnie. Niestety, nikt nie bardzo rozumie, a rady....wiecie same

Ja wczoraj czułam się bardzo źle, wieczorem wymiotowałam. Boli mnie brzuch, w sensie żołądek. Nie wiem, co się dzieje, ale myślę że to efekt leków :(

Ja jutro idę do lekarza rodzinnego niech mi da skierowanie na pełna morfologię , i zobaczy co się dzieje. bardzo momentami boli mnie brzuch po lewej stronie pod żebrami i ciut poniżej. Myśle ze to trochę sprawka leków ze juz mój organizm Ma ich poprostu dość . Mam jeszcze 4 szt antybiotyku do wzięcia zemym dała radę i wątroba i trzustka nie wysiadła
@Ask1 @Mayred91 rozumiem, mam podobnie. Niestety, nikt nie bardzo rozumie, a rady....wiecie same

Ja wczoraj czułam się bardzo źle, wieczorem wymiotowałam. Boli mnie brzuch, w sensie żołądek. Nie wiem, co się dzieje, ale myślę że to efekt leków :(

Ja jutro idę do lekarza rodzinnego niech mi da skierowanie na pełna morfologię , i zobaczy co się dzieje. bardzo momentami boli mnie brzuch po lewej stronie pod żebrami i ciut poniżej. Myśle ze to trochę sprawka leków ze juz mój organizm Ma ich poprostu dość . Mam jeszcze 4 szt antybiotyku do wzięcia zemym dała radę i wątroba i trzustka nie wysiadła
To może być podrażnienie żołądka i/lub wątroby, dobrze, że idziesz, nie daj się zbyć tylko.

To może być podrażnienie żołądka i/lub wątroby, dobrze, że idziesz, nie daj się zbyć tylko.
Właśnie tego się boje zeby z żołądkiem i reszta się coś nie narobiło od tej ilości leków. Antybiotyk od wtorku cały czas, do tego masa leków I kroplówek która też obciaza .
Boje się tego że na jedno pomoże a na drugie czy nie zaszkodzi

Właśnie tego się boje zeby z żołądkiem i reszta się coś nie narobiło od tej ilości leków. Antybiotyk od wtorku cały czas, do tego masa leków I kroplówek która też obciaza .
Boje się tego że na jedno pomoże a na drugie czy nie zaszkodzi
A bierzesz probiotyki? Dodatkowo w takim czasie może warto zmienić dietę i np. stosować raczej dietę lekkostrawną, żeby dodatkowo nie obciążać żołądka i jelit. Plus warto w czasie antybiotyków (a nawet dłużej niż w czasie brania samego antybiotyki) włączyć kiszonki, zakwas z buraków, jogurty naturalne i inne produkty z żywymi kulturami bakterii.

reklama
Do góry