reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienie krok po kroku

reklama
Probiotyki, witaminy, jogurty, maślanki, kefiry.
Ehhhh jem/ pije wszystko co się da
Jak chorowałam na COVID i brałam paracetamol to nawet od niego po 2 dniach miałam straszne bole żołądka i wątroby, plus jazdy z jelitami. Rodzinny lekarz proponował, ze może mi przepisać tabletki osłonowe na receptę ( mi już nie były potrzebne, bo już nie brałam przeciwbólowych), także i Tobie coś przepisze 😉 bo te probiotyki naturalne to nie zawsze działają

Hej Dziewczyny,
5 stycznia poroniłam - krwawienie/plamienie utrzymywało się jeszcze przez jakieś 1,5 tygodnia. Czekam na okres, ale od 09.02 mam tylko skąpe brązowe plamienie. Trwa już 4 dni. Czy to jest właśnie okres? Czy mam czekać na coś więcej?
Jak wyglądał Wasz okres po poronieniu?

Dla mnie to ważne, bo jestem z in vitro i miałam zacząc brać hormony w 2. dniu cyklu. Tylko kiedy ten dzień? Czy już minął, czy dopiero przede mną? 🤔

Hej Dziewczyny,
5 stycznia poroniłam - krwawienie/plamienie utrzymywało się jeszcze przez jakieś 1,5 tygodnia. Czekam na okres, ale od 09.02 mam tylko skąpe brązowe plamienie. Trwa już 4 dni. Czy to jest właśnie okres? Czy mam czekać na coś więcej?
Jak wyglądał Wasz okres po poronieniu?

Dla mnie to ważne, bo jestem z in vitro i miałam zacząc brać hormony w 2. dniu cyklu. Tylko kiedy ten dzień? Czy już minął, czy dopiero przede mną? 🤔
ja po poronieniu tez miałam plamienia i później przyszedł okres, skonsultuj się z lekarzem, bo może to być niedomoga lutealna, dlatego dobrze żeby się z nim skontaktować

Ja mam pytanie do dziewczyn które poroniły w domu.
Dostałyście zastrzyk z immunoglobuliny anty-D? Wiem, że w szpitalu podają, ale właśnie chciałam się dowiedzieć jak to wygląda, jak cała "sprawa" rozegra się w domu, bo do szpitala wybieram się w ostateczności.

Dostałyście zastrzyk z immunoglobuliny anty-D? Wiem, że w szpitalu podają, ale właśnie chciałam się dowiedzieć jak to wygląda, jak cała "sprawa" rozegra się w domu, bo do szpitala wybieram się w ostateczności.
Jeśli jesteś Rh- to chyba musisz jechać do szpitala. Ja jestem + i lekarka powiedziała, że mogę w domu (ronilam w szpitalu plus zabieg).

Przytulam!

Tak jestem Rh-, dostałam receptę, ale nie wiem czy mam ją wykupić, bo po 1 nie wiem czy poronię w domu, a po 2 nie ma tego w aptekach :/

Ja mam rh- i z każdym poronieniem dostawałam zastrzyk z immunoglobuliny. To bardzo ważne w przypadku następnej ciąży. nie wytworzą się przeciwciała zwalczające zarodek.
Jak poroniłam w domu to lekarz ginekolog dał mi zastrzyk a potem poszłam do domu. To było w dzień rozpoczęcia krwawienia. Zrobila mi usg i pęcherzyka już nie było. Dlatego zastrzyk.

reklama
Ja mam rh- i z każdym poronieniem dostawałam zastrzyk z immunoglobuliny. To bardzo ważne w przypadku następnej ciąży. nie wytworzą się przeciwciała zwalczające zarodek.
Jak poroniłam w domu to lekarz ginekolog dał mi zastrzyk a potem poszłam do domu. To było w dzień rozpoczęcia krwawienia. Zrobila mi usg i pęcherzyka już nie było. Dlatego zastrzyk.
Czyli mogę czekać na krwawienie w domu i np w ten dzień zgłosić się na IP?

Do góry