reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród - zaczynamy rozmówki o tym co nie uniknione :)

ivi no to racja. szpitale państwowe jednak sa lepiej przygotowane na nagłe sytuacje. dlatego tez ja odrzuciłam prywatny na starcie, też z troski o małą. a teraz jak sie okazała, że mi sie wszystko pierniczy to już wogóle bym nie zaryzykowała.

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny dziwi mnie że tak późno dostałyście maluszki ... Ja rodziłam prawie cztery lata temu i owszem dostałam dzidziusia na chwilkę tylko i potem zabrali go na jakieś trzy godziny ... ale jak tylko znalazłam się na sali to wysłałam M po naszego synka i miałam go bez przerwy ze sobą . Nie wyobrażałam sobie go zostawić takiego płaczącego z pielęgniarkami żebym mogła wypocząć :eek:

A tekst jest edukacyjny , i warto wiedzieć co dziecko przeżywa bo dzięki temu możemy mu pomóc łagodnie przejść na drugą stronę . Nie wszystko się da przeskoczyć , ale ile wywalczymy to nasze :tak:.
Fajny artykuł o porodzie jest w lutowym dziecku ;-)

dziewczyny, a dowiadywałyście się może czy w szpitalach w których zamierzacie rodzic stosuja zel na wywołanie porodu. słyszałam, że mozna go sobie kupić i sie zastanwiam nad tym.

nefi jak moja siostra nie zgodziła się na oksytocynę to położna zasugerowała jej ten żel , że łagodniejszy i skuteczniejszy i jak dała się przekonać to okazało sie że jednak w szpitalu nie mają :-D
A w aptece można kupić bez problemu ??

u nas żelu nie ma
ale jest na porodówce gaz rozweselający i tens :tak: nie było tego dwa lata temu więc jestem ciekawa jak to będzie:-D

Mini no właśnie nie wiem, chcę z moim ginem pogadać czy tak mozna go sobie kupić. Wiem, że w szpitalu w którm chcę rodzić go maja, ale nie wiem gdzie ja w końcu wyląduję. On chyba tak ze 400 zeta kosztuje.:-(,

tens jest super -jak bym wiedziala ze bede miec porod naturalny to bym ja wypoyczyla -a wanglii jest to bardzo popuralne, moja znajoma byla mega zadowolona z tej maszynki

reklama
Ivi fajnie ten tens wygląda :tak:Wypróbuj , i daj nam znać czy warto :-D

nefi 400 zł :szok: ech nie dała bym tyle , zwłaszcza że chyba nie jest to takie cudo ... :sorry: A czemu się nad nim zastanawiasz ??

Do góry