reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród - zaczynamy rozmówki o tym co nie uniknione :)

Ewstra ale Ty chyba piszesz o cewniku do cewki moczowej, a nie do pochwy-baloniku. Ta ma za zadanie robić tylko rozwarcie
Maria to widać, że moja siostra cioteczna miała szczęście z tym balonikiem, że nic nie czuła, a rozwarcie szło do przodu

reklama
Ewstra kasiulka ma racje podczas cc zakladaja ci cewnik na mocz zebys mogla siusiac po cc bo 7-8h nie masz czucia w nogach po cc-tez tak mialam. Ale ten cewnik balonikowy nie jest ci potrzebny do cc.

koleżanka własnie mi o tym baloniku mówiła i że szybko rozwarcie się jej robiło,no zobaczymy jak będzie

Pierwsze słysze o tym baloniku - w niektórych przypadkach to musi byc fajna sprawa, skoro rusza rozwarcie bez skurczy - zawsze potem krócej bolesne skurcze trwają ;-)

co do cewnikowania, ja przy wywoływaniu tez byłam cewnikowana, bo twierdzili, że przez mocz zalegający w pęcherzu poród nie postępuje szybciej, ale mnie nic nie bolało? Jednie przez ostre skurcze nie mogłam zrobić sama siku, stąd cewikowanie... ale to pewnie inaczej wygląda niz założenie na stałe cewnika...

Kamila, Kasiulka nie martwcie się cewnikowanie naprawdę nie boli ciut nieprzyjemne uczucie tylko przy samym zakładania, nazwałabym to lekkim dyskomfortem nic poza tym. Oprócz tego do cc cewnikują dopiero po głupim jasiu więc wogóle się nie zwraca na to uwagi, także głowy do góry.

jopal cewnikowanie nie boli jak umieja to zrobic i nie zawsze cewnikuja po znieczuleniu niestety :-(. sorki laski, ale taka prawda duzo tutaj zalezy od osoby, która to robi.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja sie najbardziej boje ze jak bede miec cc i ten cewnik to pozniej dostane jakas infekcje -a tutaj maja w dupsku co sie tam dzieje, nawet po zwyklym porodzie kilka tygodni po nim nikt nie sprawdza jak sie goisz wrrr

Do góry