reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród - zaczynamy rozmówki o tym co nie uniknione :)

reklama
Dziewczyny mi sie chyba pokrecilo już z tego oczekiwania , znowu przepakowalam torbę oczywiście żeby mieć pewność ze niczego nie zapomnę - to jest zawartość mojej i malego ;-) kosmetyczki

Tak bym chciała mieć go już przy sobie i być po szpitalnych przeżyciach - nie cierpię szpitali

nie wiem czy słyszałyście, o cewnikowaniu pochwy. Moja siostra cioteczna miała wywoływany poród dwa lata temu i dzień wcześniej na noc założyli jej taki cewnik, który zakończony jest malutkim balonikiem, który bardzo powoli się napełnia, po nocy miała prawie 3 cm rozwarcia było to zupełnie bez bólu, jak jej zdjęli od razu dostała oksytocynke i znieczulenie. Więc bólu miała tyle co na partych :-).
Taka atrakcja pewnie tylko przy wywoływaniu, no i się zatanawiałyśmy czy nie dla wieloródek... czy pierwiastkom też zakładają??
Dowiem się na swoim porodzie

czyli dowiesz się szybciusio:p hyhy
oj fajno wiedziec kiedy się dziecie urodzi... chyba bylabym spokojniejsza wiedząc kiedy się pojawi niz tak czekac i czekac...i czekac;p i czeeeeeeeeeeeeeeeeeekac.
za 2 tyg myję okna i wieszam firany! ;] i chyba się posekszę... - Luby będzie w szoku po takim czasie:p dzielny Pan.

Kasiulka z uwagi na problem z cisnieniem i tym co mowi polozna bede miec wywolanie i cc i ten cewnik to standartartowa procedura-tylko tutaj zakladaja go turz przed operacja w znieczuleniu i sciagaja po 8 do 12 h bys sama juz poszla do toalety

Kasiulka- ja mialam wywolywany porod- dostalam zel do pochwy co wywolal skurcze od 9-19 (i to bolesne nie regularne), po zelu mialam rozwarcie nastepnego dnia na 1cm, wiec dostalam ten cewnik- z tym cewnikiem znow skurcze nieregularne do wieczora, nastepnego dnia 2cm rozwarcia-porodowka-oksytocyna i skurcze skurcze skurcze, o 9 przebili mi wody i tak w kolko oksy -masaz szyjki do 24.30 kiedy to juz umieralam i zrobili cc. Wiec kazdy inaczej reaguje na wszystko!
Nie ma reguly.

reklama
Ewstra ne wiem poco w znieczuleniu bo zalozenie nie boli, to bardziej boli masaz szyjki( ale tez nie ma reguly)

Do góry