reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród - zaczynamy rozmówki o tym co nie uniknione :)

reklama
Dziewczyny mi sie chyba pokrecilo już z tego oczekiwania , znowu przepakowalam torbę oczywiście żeby mieć pewność ze niczego nie zapomnę - to jest zawartość mojej i malego ;-) kosmetyczki

Tak bym chciała mieć go już przy sobie i być po szpitalnych przeżyciach - nie cierpię szpitali

nie wiem czy słyszałyście, o cewnikowaniu pochwy. Moja siostra cioteczna miała wywoływany poród dwa lata temu i dzień wcześniej na noc założyli jej taki cewnik, który zakończony jest malutkim balonikiem, który bardzo powoli się napełnia, po nocy miała prawie 3 cm rozwarcia było to zupełnie bez bólu, jak jej zdjęli od razu dostała oksytocynke i znieczulenie. Więc bólu miała tyle co na partych :-).
Taka atrakcja pewnie tylko przy wywoływaniu, no i się zatanawiałyśmy czy nie dla wieloródek... czy pierwiastkom też zakładają??
Dowiem się na swoim porodzie

czyli dowiesz się szybciusio:p hyhy
oj fajno wiedziec kiedy się dziecie urodzi... chyba bylabym spokojniejsza wiedząc kiedy się pojawi niz tak czekac i czekac...i czekac;p i czeeeeeeeeeeeeeeeeeekac.
za 2 tyg myję okna i wieszam firany! ;] i chyba się posekszę... - Luby będzie w szoku po takim czasie:p dzielny Pan.

Kasiulka z uwagi na problem z cisnieniem i tym co mowi polozna bede miec wywolanie i cc i ten cewnik to standartartowa procedura-tylko tutaj zakladaja go turz przed operacja w znieczuleniu i sciagaja po 8 do 12 h bys sama juz poszla do toalety

Kasiulka- ja mialam wywolywany porod- dostalam zel do pochwy co wywolal skurcze od 9-19 (i to bolesne nie regularne), po zelu mialam rozwarcie nastepnego dnia na 1cm, wiec dostalam ten cewnik- z tym cewnikiem znow skurcze nieregularne do wieczora, nastepnego dnia 2cm rozwarcia-porodowka-oksytocyna i skurcze skurcze skurcze, o 9 przebili mi wody i tak w kolko oksy -masaz szyjki do 24.30 kiedy to juz umieralam i zrobili cc. Wiec kazdy inaczej reaguje na wszystko!
Nie ma reguly.

reklama
Ewstra ne wiem poco w znieczuleniu bo zalozenie nie boli, to bardziej boli masaz szyjki( ale tez nie ma reguly)

Do góry