reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród - zaczynamy rozmówki o tym co nie uniknione :)

reklama
Bozienka chyba jak wszystkie czytając to też mi łezka poleciała
Cudownie,że Wam się udało,że mała byla taka silna i dzielna i Ty oczywiście też
Teraz już z górki będzie

Bozienka- dziekuje za ten opis! gula mi taka urosla w gardle jak to czytalam, az ryczec sie chce, ale dobrze,ze juz jestescie w domku i wszystko ok z Wami, mała jest silna jak jej super dzielna mamusia:tak::tak:!

Chyba każda z nas boi się tej chwili, tak bardzo jak bardzo niecierpliwie na nią czeka... ja tylko boję się najbardziej, żebym wiedziała kiedy już poród się zacznie, do szpitala mam ok. 60km więc stres jest jeszcze z tym obym zdążyła dojechać.... ahhhh obyśmy się niedługo śmiały z tych naszych obaw :* pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie :)

Co do znieczulenia.. W moim szpitalu kombinują strasznie! Bardzo niechętnie dają znieczulenie. Zazwyczaj tłumaczenie jest jedno-jeden anestezjolog na oddziale, który AKURAT jest zajęty. Chętnie też powtarzają pewien schemat: prosisz o znieczulenie to mówią, że musisz 'osiagnac' 4 cm rozwarcia. Po czym wracają by Cie zbadać i co się okazuję, że masz już 9 cm i nie ma czasu i możliwości by podac zzo... w skrócie tak to wygląda... :/

Niezła taktyka ;-) Położna nam mówiła w SR, że przy 7-9 cm większość rodzących błaga o cc...

Bozienka najważniejsze, że wszystko ma swój szczęśliwy finał - jesteście już razem, z każdym dniem silniejsze i oby coraz szczęśliwsze - niech Twoje szczęście rośnie wraz z córą (i synkiem też)

reklama
Do góry