reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród - zaczynamy rozmówki o tym co nie uniknione :)

reklama
Dziewczyny moje kochane - nie ma dobrego środka na wywołanie porodu - w ogóle nie ma środka na wywołanie porodu ( chyba tylko poza oxy) który by był skuteczny .
Te domowe sposoby pomagają jak dziecko jest już gotowe ;-)No chyba że ma ktoś ciąże zagrożoną to wtedy może rzeczywiście szybko podzałać robienie zakazanych rzeczy :-)

Podobno dość dobrze działa masaż brodawek bo on pobudza wytwarzanie w organizmie naturalnej oksytocyny i jeszcze relaks . Więc zamiast męczyć się myciem okien i łażeniem po schodach polecam dzień spa z delikatnym seksem połączonym z dłuuuuuuuugim masażem piersi :-D

Dziewczyny moje kochane - nie ma dobrego środka na wywołanie porodu - w ogóle nie ma środka na wywołanie porodu ( chyba tylko poza oxy) który by był skuteczny .
Te domowe sposoby pomagają jak dziecko jest już gotowe ;-)No chyba że ma ktoś ciąże zagrożoną to wtedy może rzeczywiście szybko podzałać robienie zakazanych rzeczy :-)

Podobno dość dobrze działa masaż brodawek bo on pobudza wytwarzanie w organizmie naturalnej oksytocyny i jeszcze relaks . Więc zamiast męczyć się myciem okien i łażeniem po schodach polecam dzień spa z delikatnym seksem połączonym z dłuuuuuuuugim masażem piersi :-D

:-D:-D:-D

oxy też nie na wszystkich działa - pamietam jak dziewczyne 2 dni pod rząd oxy katowali, a ona zero skurczy i skończyło się na cesarce, bo sporo po terminie była...

nie ma co panikować, urodzic musimy i damy radę, choc pewnie w wiekszości przypadków to nie będzie bułka z masłem...

Ja tam nie mam zamiaru nic wywoływać co najmniej do wielkanocy, a jeszcze lepiej do połowy kwietnia - dotąd będę spokojna i cierpliwa; a myślę że do tego czasu maluszek będzie już z nami

Vill a u mnie w rodzinie jedno dziecko urodzone w andrzejki, drugie w dzień dziecka (dzieci siostry i brata) - moje żeby miało pamiętna datę ma do wyboru walentynki, 29 luty lub dzień kobiet :-) po tym ostatnim się zdenerwuje do dnia matki nie mam zamiaru czekać ;-)

reklama
Mata no są takie przypadki że oxy nie działa . Podobno stres też blokuje wydzielanie tego hormonu :sorry:

Wszystkie macie przeczucie że urodzicie przed terminem ?? Mnie się jakoś dziwnie wydaję że urodzę po terminie ... Może 21 ?? Fajnie tak na pierwszy dzień wiosny :tak:

Do góry