reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

Ja juz troszke tęsknie za Nl :)

dziewczyny poradźcie mi coś :) chce kupic kołderke z podusia, wiem ze w lipcu bedzie goraco i napewno odrazu jej nie uzyje ale juz sobie przywioze zeby miec , a co najlepiej na lato do przykrycia?? myslalam poprostu zeby kupic kocyk i ubierac go ewentualnie w poszewke od poscieli :) co wy przygotowujecie do przykrytka?? aha i jesli chodzi o przescieradełka, to samo na gumce wystarczy?? czy na to jeszcze ma byc płucienne ???

reklama
Madziula, jak to mowi i pisze moja kumpela - "madczyna intuicja jest najwazniejsza" :-D kup sobie tyle przescieradel ile chcesz ;) kazda z nas ma inne przyzwyczajenia wyniesione z domu. Ja raczej nie spie na dwoch czy wiecej przescieradlach, to i Tomek ma jedno przescieradlo na gumce, po co mu wiecej :rofl2:

Ja przy okazji kupna fotelika, dostałam nosidełko i właśnie przypomniało mi się, że nam jeszcze dali rożek. Na początku mała będzie spać w tymże rożku. Jak będzie mega upał, jak teraz, to pod pieluszką. W ogóle czytałam, że na początku dziecku podusia jest niepotrzebna.

Majka też coś póki co ma lenia. Pewnie przez ten upał. Zaraz lecę pod prysznic, bo można zwariować.

Ostatnia edycja:
kurcze no, tak sobie mysle ze moze zamiast tego kocyka jednak ten rozek kupie :) a kolderke i tak sobie przywioze na jesien i zime :) taka cienka , nie zadna grubą a podusie sa cieniutkie takie płaskie, ale tez slyszalam ze na poczatku dziecko spi bez podusi :)

Dziecko spi bez poduszki nie dlatego, ze jest za gruba czy za cienka, ale dlatego ze podczas snu moze sie przekrecic glowa do materaca i moze sie udusic.... Dlatego dzieci spia na twardych materacach.. :sorry2:

Dziecko spi bez poduszki nie dlatego, ze jest za gruba czy za cienka, ale dlatego ze podczas snu moze sie przekrecic glowa do materaca i moze sie udusic.... Dlatego dzieci spia na twardych materacach.. :sorry2:
No właśnie o tym samym czytałam. Poduszka i ochronki na szczebelki zwiększają ryzyko śmierci łóżeczkowej :-(.

WITAJCIE !

Tutaj preferuja zeby bylo schludnie .Podusi taki maluszek nie portrzebuje z tych wzgledow o ktorych pisalyscie ale tez ze wzgledu na kregoslup.Tu podusie dostaja dopiero 3 latki a wczesniej to podkladaja cos pod nozki od lozeczka np.My Tymka przykrywalismy kocykiem i a pod ten kocyk wkladalm takie jakby przescieradelko specjalne do tego z ladnymi haftami czy jakimis dekoracjami do kupienia np.w prenatalu.Madziula napewno taki cos widzials.No a latem jak goraco to tylko tym przescieradelkiem mozna dziecko okryc .

AYNI dzis w DTVN bylo o kobitce co mieszka w Tunezji i tam urodzila synka ADAMA :-)Tata jest Tunezyjczykiem.Opowiadal troszke o zwyczajch przed i po porodowych.

WITAJCIE !

Tutaj preferuja zeby bylo schludnie .Podusi taki maluszek nie portrzebuje z tych wzgledow o ktorych pisalyscie ale tez ze wzgledu na kregoslup.Tu podusie dostaja dopiero 3 latki a wczesniej to podkladaja cos pod nozki od lozeczka np.My Tymka przykrywalismy kocykiem i a pod ten kocyk wkladalm takie jakby przescieradelko specjalne do tego z ladnymi haftami czy jakimis dekoracjami do kupienia np.w prenatalu.Madziula napewno taki cos widzials.No a latem jak goraco to tylko tym przescieradelkiem mozna dziecko okryc .

AYNI dzis w DTVN bylo o kobitce co mieszka w Tunezji i tam urodzila synka ADAMA :-)Tata jest Tunezyjczykiem.Opowiadal troszke o zwyczajch przed i po porodowych.

Aj ominęło mnie, bo oglądałam PnŚ na tvp2, bo nie znoszę Pieńkowskiej. I jakie mają zwyczaje w Tunezji? Ja uwielbiam tą całą serię programów. Spodobał mi się zwyczaj w krajach Ameryki Łacińskiej, że dziewczynkom po urodzeniu, pielęgniarka czy tam mamka, przebija uszy, żeby od razu społeczeństwo widziało, do jakiej płci dziecko przynależy.

reklama
ASTRID wiesz u nas to przypadek ze dzis to ogladalm bo maz w domku jest bo normalnie to u nas baja leci he he.Tal krotko mowili ,ta dziewczyna opowiadala ze przed porodem byla w lazni ,a pozniej miala depilacje calego ciala.Ogolnie kobitke przygotowuje sie do porodu zeby byla "czysta" ale i po porodzie jak goscie przychodza w odwiedziny by juz byla zadbana robi sie henne na dloniach i stopach .Mowila ze maz byl z nia przy porodzie,i ze byla w domku z synkiem 40 dni po urodzeniu.

Do góry