reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród w Holandii 2011

ASTRID wiesz u nas to przypadek ze dzis to ogladalm bo maz w domku jest bo normalnie to u nas baja leci he he.Tal krotko mowili ,ta dziewczyna opowiadala ze przed porodem byla w lazni ,a pozniej miala depilacje calego ciala.Ogolnie kobitke przygotowuje sie do porodu zeby byla "czysta" ale i po porodzie jak goscie przychodza w odwiedziny by juz byla zadbana robi sie henne na dloniach i stopach .Mowila ze maz byl z nia przy porodzie,i ze byla w domku z synkiem 40 dni po urodzeniu.

Mi się strasznie taka henna na stopach i dłoniach podoba :tak:.

reklama
a mi sie ta henna zas na stopach nie podoba, bo to wyglada jakby nogi brudne byly hehe, ale na dloniach moze byc :)

Witam się i tu - jeszcze w dwupaku;-)
chce kupic kołderke z podusia, wiem ze w lipcu bedzie goraco i napewno odrazu jej nie uzyje ale juz sobie przywioze zeby miec , a co najlepiej na lato do przykrycia?? myslalam poprostu zeby kupic kocyk i ubierac go ewentualnie w poszewke od poscieli :) co wy przygotowujecie do przykrytka?? aha i jesli chodzi o przescieradełka, to samo na gumce wystarczy?? czy na to jeszcze ma byc płucienne ???
Kochana, ja dostalam kolderke i podusię wraz z 3 kompletami pościeli (nowuiśkie) od kuzynki - wypralam i schowalam, bo na razie potrzebne nie będzie. Kupiłam 3 prześcieradła na gumce i to tyle. Planuje jeszcze kupić kocyk. Ale jak będa takie upały to wystarczy dziecko przykryć pieluszką lub samą poszewką z kołderki. Ja tak śpię całe lato - pod samą poszewką.
Można dziecku ubrac taką piżamke-pajacyk z długimi rękawami i stópkami albo śpiworek i wtedy nie trzeba przykrywać w gorące noce.
Widzialam ze tutaj przykrywają dzieci kocykami, ktorych dwa konce wkładają pod dłuższe boki materaca i dziecko się nie rozkopuje - ale to raczej takie starsze dziecko, powyzej roku.
Ja przy okazji kupna fotelika, dostałam nosidełko i właśnie przypomniało mi się, że nam jeszcze dali rożek. Na początku mała będzie spać w tymże rożku. Jak będzie mega upał, jak teraz, to pod pieluszką. W ogóle czytałam, że na początku dziecku podusia jest niepotrzebna.
Ja też mam rożek, bo dostałam od kuzynki. zamierzam go używać tylko w chłodne/zimne noce

No w gorace noce to raczej nie ma sensu pakowac dziecka do rozka, bo sie ugotuje w nim :-D

Iskierko ja tak przykrywam Tomka w takie gorace noce albo pieluszka tetrowa (spi w samych bodach z krotkim rekawkiem) albo kocykiem, ktorego boki wlasnie wsadzam pod materac :D sprawdza sie, bo jak sie budze rano to maly nie jest rozkopany :happy: a w chlodniejsze noce mial spiworek lub przykrywalam go kolderka na 4 pory roku. Poki co spiworek jest za gruby na lato, w razie "W" zostaje kolderka lub kocyk :D :D

Witam się i tu - jeszcze w dwupaku;-)

Kochana, ja dostalam kolderke i podusię wraz z 3 kompletami pościeli (nowuiśkie) od kuzynki - wypralam i schowalam, bo na razie potrzebne nie będzie. Kupiłam 3 prześcieradła na gumce i to tyle. Planuje jeszcze kupić kocyk. Ale jak będa takie upały to wystarczy dziecko przykryć pieluszką lub samą poszewką z kołderki. Ja tak śpię całe lato - pod samą poszewką.
Można dziecku ubrac taką piżamke-pajacyk z długimi rękawami i stópkami albo śpiworek i wtedy nie trzeba przykrywać w gorące noce.
Widzialam ze tutaj przykrywają dzieci kocykami, ktorych dwa konce wkładają pod dłuższe boki materaca i dziecko się nie rozkopuje - ale to raczej takie starsze dziecko, powyzej roku.

Ja też mam rożek, bo dostałam od kuzynki. zamierzam go używać tylko w chłodne/zimne noce

Też śpię pod samą poszewką, bo inaczej bym się ugotowała.

reklama
Do góry