reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

ASTRID wiesz u nas to przypadek ze dzis to ogladalm bo maz w domku jest bo normalnie to u nas baja leci he he.Tal krotko mowili ,ta dziewczyna opowiadala ze przed porodem byla w lazni ,a pozniej miala depilacje calego ciala.Ogolnie kobitke przygotowuje sie do porodu zeby byla "czysta" ale i po porodzie jak goscie przychodza w odwiedziny by juz byla zadbana robi sie henne na dloniach i stopach .Mowila ze maz byl z nia przy porodzie,i ze byla w domku z synkiem 40 dni po urodzeniu.

Mi się strasznie taka henna na stopach i dłoniach podoba :tak:.

reklama
a mi sie ta henna zas na stopach nie podoba, bo to wyglada jakby nogi brudne byly hehe, ale na dloniach moze byc :)

Witam się i tu - jeszcze w dwupaku;-)
chce kupic kołderke z podusia, wiem ze w lipcu bedzie goraco i napewno odrazu jej nie uzyje ale juz sobie przywioze zeby miec , a co najlepiej na lato do przykrycia?? myslalam poprostu zeby kupic kocyk i ubierac go ewentualnie w poszewke od poscieli :) co wy przygotowujecie do przykrytka?? aha i jesli chodzi o przescieradełka, to samo na gumce wystarczy?? czy na to jeszcze ma byc płucienne ???
Kochana, ja dostalam kolderke i podusię wraz z 3 kompletami pościeli (nowuiśkie) od kuzynki - wypralam i schowalam, bo na razie potrzebne nie będzie. Kupiłam 3 prześcieradła na gumce i to tyle. Planuje jeszcze kupić kocyk. Ale jak będa takie upały to wystarczy dziecko przykryć pieluszką lub samą poszewką z kołderki. Ja tak śpię całe lato - pod samą poszewką.
Można dziecku ubrac taką piżamke-pajacyk z długimi rękawami i stópkami albo śpiworek i wtedy nie trzeba przykrywać w gorące noce.
Widzialam ze tutaj przykrywają dzieci kocykami, ktorych dwa konce wkładają pod dłuższe boki materaca i dziecko się nie rozkopuje - ale to raczej takie starsze dziecko, powyzej roku.
Ja przy okazji kupna fotelika, dostałam nosidełko i właśnie przypomniało mi się, że nam jeszcze dali rożek. Na początku mała będzie spać w tymże rożku. Jak będzie mega upał, jak teraz, to pod pieluszką. W ogóle czytałam, że na początku dziecku podusia jest niepotrzebna.
Ja też mam rożek, bo dostałam od kuzynki. zamierzam go używać tylko w chłodne/zimne noce

No w gorace noce to raczej nie ma sensu pakowac dziecka do rozka, bo sie ugotuje w nim :-D

Iskierko ja tak przykrywam Tomka w takie gorace noce albo pieluszka tetrowa (spi w samych bodach z krotkim rekawkiem) albo kocykiem, ktorego boki wlasnie wsadzam pod materac :D sprawdza sie, bo jak sie budze rano to maly nie jest rozkopany :happy: a w chlodniejsze noce mial spiworek lub przykrywalam go kolderka na 4 pory roku. Poki co spiworek jest za gruby na lato, w razie "W" zostaje kolderka lub kocyk :D :D

Witam się i tu - jeszcze w dwupaku;-)

Kochana, ja dostalam kolderke i podusię wraz z 3 kompletami pościeli (nowuiśkie) od kuzynki - wypralam i schowalam, bo na razie potrzebne nie będzie. Kupiłam 3 prześcieradła na gumce i to tyle. Planuje jeszcze kupić kocyk. Ale jak będa takie upały to wystarczy dziecko przykryć pieluszką lub samą poszewką z kołderki. Ja tak śpię całe lato - pod samą poszewką.
Można dziecku ubrac taką piżamke-pajacyk z długimi rękawami i stópkami albo śpiworek i wtedy nie trzeba przykrywać w gorące noce.
Widzialam ze tutaj przykrywają dzieci kocykami, ktorych dwa konce wkładają pod dłuższe boki materaca i dziecko się nie rozkopuje - ale to raczej takie starsze dziecko, powyzej roku.

Ja też mam rożek, bo dostałam od kuzynki. zamierzam go używać tylko w chłodne/zimne noce

Też śpię pod samą poszewką, bo inaczej bym się ugotowała.

reklama
Do góry