reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poród w Holandii 2011

Ja juz troszke tęsknie za Nl :)

dziewczyny poradźcie mi coś :) chce kupic kołderke z podusia, wiem ze w lipcu bedzie goraco i napewno odrazu jej nie uzyje ale juz sobie przywioze zeby miec , a co najlepiej na lato do przykrycia?? myslalam poprostu zeby kupic kocyk i ubierac go ewentualnie w poszewke od poscieli :) co wy przygotowujecie do przykrytka?? aha i jesli chodzi o przescieradełka, to samo na gumce wystarczy?? czy na to jeszcze ma byc płucienne ???

reklama
Madziula, jak to mowi i pisze moja kumpela - "madczyna intuicja jest najwazniejsza" :-D kup sobie tyle przescieradel ile chcesz ;) kazda z nas ma inne przyzwyczajenia wyniesione z domu. Ja raczej nie spie na dwoch czy wiecej przescieradlach, to i Tomek ma jedno przescieradlo na gumce, po co mu wiecej :rofl2:

Ja przy okazji kupna fotelika, dostałam nosidełko i właśnie przypomniało mi się, że nam jeszcze dali rożek. Na początku mała będzie spać w tymże rożku. Jak będzie mega upał, jak teraz, to pod pieluszką. W ogóle czytałam, że na początku dziecku podusia jest niepotrzebna.

Majka też coś póki co ma lenia. Pewnie przez ten upał. Zaraz lecę pod prysznic, bo można zwariować.

Ostatnia edycja:
kurcze no, tak sobie mysle ze moze zamiast tego kocyka jednak ten rozek kupie :) a kolderke i tak sobie przywioze na jesien i zime :) taka cienka , nie zadna grubą a podusie sa cieniutkie takie płaskie, ale tez slyszalam ze na poczatku dziecko spi bez podusi :)

Dziecko spi bez poduszki nie dlatego, ze jest za gruba czy za cienka, ale dlatego ze podczas snu moze sie przekrecic glowa do materaca i moze sie udusic.... Dlatego dzieci spia na twardych materacach.. :sorry2:

Dziecko spi bez poduszki nie dlatego, ze jest za gruba czy za cienka, ale dlatego ze podczas snu moze sie przekrecic glowa do materaca i moze sie udusic.... Dlatego dzieci spia na twardych materacach.. :sorry2:
No właśnie o tym samym czytałam. Poduszka i ochronki na szczebelki zwiększają ryzyko śmierci łóżeczkowej :-(.

WITAJCIE !

Tutaj preferuja zeby bylo schludnie .Podusi taki maluszek nie portrzebuje z tych wzgledow o ktorych pisalyscie ale tez ze wzgledu na kregoslup.Tu podusie dostaja dopiero 3 latki a wczesniej to podkladaja cos pod nozki od lozeczka np.My Tymka przykrywalismy kocykiem i a pod ten kocyk wkladalm takie jakby przescieradelko specjalne do tego z ladnymi haftami czy jakimis dekoracjami do kupienia np.w prenatalu.Madziula napewno taki cos widzials.No a latem jak goraco to tylko tym przescieradelkiem mozna dziecko okryc .

AYNI dzis w DTVN bylo o kobitce co mieszka w Tunezji i tam urodzila synka ADAMA :-)Tata jest Tunezyjczykiem.Opowiadal troszke o zwyczajch przed i po porodowych.

WITAJCIE !

Tutaj preferuja zeby bylo schludnie .Podusi taki maluszek nie portrzebuje z tych wzgledow o ktorych pisalyscie ale tez ze wzgledu na kregoslup.Tu podusie dostaja dopiero 3 latki a wczesniej to podkladaja cos pod nozki od lozeczka np.My Tymka przykrywalismy kocykiem i a pod ten kocyk wkladalm takie jakby przescieradelko specjalne do tego z ladnymi haftami czy jakimis dekoracjami do kupienia np.w prenatalu.Madziula napewno taki cos widzials.No a latem jak goraco to tylko tym przescieradelkiem mozna dziecko okryc .

AYNI dzis w DTVN bylo o kobitce co mieszka w Tunezji i tam urodzila synka ADAMA :-)Tata jest Tunezyjczykiem.Opowiadal troszke o zwyczajch przed i po porodowych.

Aj ominęło mnie, bo oglądałam PnŚ na tvp2, bo nie znoszę Pieńkowskiej. I jakie mają zwyczaje w Tunezji? Ja uwielbiam tą całą serię programów. Spodobał mi się zwyczaj w krajach Ameryki Łacińskiej, że dziewczynkom po urodzeniu, pielęgniarka czy tam mamka, przebija uszy, żeby od razu społeczeństwo widziało, do jakiej płci dziecko przynależy.

reklama
ASTRID wiesz u nas to przypadek ze dzis to ogladalm bo maz w domku jest bo normalnie to u nas baja leci he he.Tal krotko mowili ,ta dziewczyna opowiadala ze przed porodem byla w lazni ,a pozniej miala depilacje calego ciala.Ogolnie kobitke przygotowuje sie do porodu zeby byla "czysta" ale i po porodzie jak goscie przychodza w odwiedziny by juz byla zadbana robi sie henne na dloniach i stopach .Mowila ze maz byl z nia przy porodzie,i ze byla w domku z synkiem 40 dni po urodzeniu.

Do góry